Haniel poate vinde acţiuni Metro către EP Global Commerce
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Grupul german de investiţii Haniel a anunţat că a obţinut aprobarea autorităţilor antitrust pentru a transfera o participaţie de 7,3% la retailerul Metro AG către vehiculul de investiţii EP Global Commerce, deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi de 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, cofondatorul grupului de companii J&T.

De asemenea, autorităţile de concurenţă au permis transferul unei participaţii de până la 22,5% din acţiunile Metro către EP Global Commerce, un acord anunţat în august, se arată într-un comunicat al Haniel.

"Tranzacţia permite Haniel să-şi diversifice şi mai mult portofoliul", a afirmat directorul general al Haniel, Stephan Gemkow.

În august, principalul acţionar al Metro, grupul german Haniel, a anunţat că a ajuns la un acord pentru a-şi vinde o participaţie de 7,3% din capitalul Metro către vehiculul de investiţii EP Investment, care dispune de o opţiune de a prelua şi restul acţiunilor deţinute de Haniel la Metro, la o dată ulterioară.

De asemenea, miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care conduce şi grupul energetic ceh EPH, s-a declarat convins că poate juca un rol pozitiv în dezvoltarea Metro. După ce a transformat EPH într-unul dintre cele mai mari grupuri energetice din Europa, Kretinsky a făcut şi alte investiţii în ultimii ani, cea mai recentă fiind preluarea unei părţi din posturile de radio din Europa de Est aparţinând grupului francez de media Lagardere.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi, precizează Agerpres. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel