Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Producția de energie electrică brută a Grupului Hidroelectrica a fost de 11.344 GWh în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 22% faţă de perioada similară din 2023, din care 11.131 GWh reprezintă producţia brută obţinută din surse hidro, potrivit unor date preliminare publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Pentru trimestrul trei din 2024, societatea a estimat o producţie brută de energie electrică de 2.829 GWh, mai mică cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Producţia de energie electrică netă reprezintă 11.060 GWh la 9 luni (-22%) şi 2.767 GWh (-21%) în trimestrul trei din acest an, procentele fiind raportate la perioadele similare ale anului 2023. Din surse hidro s-au obţinut producţii nete de 10.848 GWh la 9 luni (-22%) şi de 2.709 GWh (-20%) în trimestrul trei 2024. De asemenea, din surse eoline a fost consemnată o producţie de energie electrică de 212 GWh în perioada ianuarie - septembrie 2024, în scădere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. În trimestrul trei producţia de energie electrică din surse eoliene a fost de 59 GWh (-21%).
Potrivit principalilor indicatori operaţionali-cheie preliminari ai Grupului Hidroelectrica pentru perioada de trei şi nouă luni, Hidroelectrica a achiziţionat o cantitate de 654 GWh de energie electrică în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, iar în trimestrul trei - 237 GWh (-51%).
Vânzările Hidroelectrica scad
Cantitatea totală de energie electrică vândută de Grupul Hidroelectrica în perioada ianuarie - septembrie 2024 se ridică la 11.714 GWh, în scădere cu 24% faţă de perioada similară din 2023, iar în trimestrul trei - 3.004 GWh (-24%).
Hidroelectrica precizează că informaţiile cuprinse în acest raport sunt preliminare şi pot diferi de rezultatele finale ale Raportului T3 2024.
"Raportul conţine estimări referitoare la rezultatele Grupului, care reflectă cunoştinţele actuale ale Societăţii şi sunt însoţite de riscuri şi incertitudini care pot duce la diferenţe între rezultatele finale și cele incluse în prezentul raport, de aceea nu reprezintă o garanţie a performanţei companiei şi trebuie privite cu prudenţă", se menţionează în raport.
Conform calendarului financiar, raportul trimestrului trei 2024 (ianuarie-septembrie) urmează să fie publicat la data de 14 noiembrie 2024.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.