Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Sursa citată menționată că General Beton România are, în 2022, vânzări nete estimate la 45 de milioane de euro și deservește marile centre urbane ale țării, inclusiv capitala București.
Tranzacția va încorpora expertiza General Beton, precum și cei 160 de angajați și opt stații de betoane. Holcim România va opera acum 27 de stații de betoane.
Pe lângă producția și vânzarea de beton, General Beton România oferă servicii de logistică și de laborator. Achiziția este în concordanță cu obiectivul Holcim de a genera o creștere profitabilă prin soluții inovatoare în domeniul construcțiilor.
Se așteaptă ca această achiziție să ajute compania elvețiană de materiale de construcții să își atingă obiectivul privind vânzările nete de beton gata preparat din beton verde ECOPact și să crească numărul de fabrici de beton gata preparat la 27.
Despre General Beton România
După cum scrie pe site-ul oficial al companiei, GENERAL BETON a început producția de beton în 1967, în Cordignano – Italia, dețînând în prezent 20 de stații. Ulterior și-a completat oferta prin producerea de mortare, tipuri speciale de beton și de diferite suprafețe industriale, permițând astfel tuturor constructorilor să-și conducă șantierele într-un mod cât mai eficient și economic.
Chiar de la început, obiectivul principal al GENERAL BETON a fost controlul calității pentru a oferi clientului o garanție reală a calității produselor sale.
De-a lungul timpului grupul s-a extins că răspuns a cerințelor tot mai mari în privința calității produselor. Momentan General Beton este prezent pe lângă Italia și în Polonia, China, Tunisia și România.
General Beton România a înființat prima stație de betoane în Timișoara în anul 1998, stație ecologică, o noutate pentru această zona la acel moment. Doi ani mai târziu, bazându-se pe o creștere a investițiilor în zona de vest a României, General Beton a înființat cea de-a două stație de betoane din România, în Arad.
Despre Holcim
Holcim este o companie elvețiană producătoare de materiale de construcții (ciment, agregate, beton și asfalt), fondată în anul 1912. Compania activează în 70 de țări din întreaga lume și a produs 149 milioane tone de ciment în anul 2007. În aprilie 2014, Holcim a anunțat că va fuziona cu un alt gigant mondial în producția de ciment, Lafarge.
Holcim România SA este subsidiara locală a Grupului Holcim, unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate.
Compania deține și operează două fabrici de ciment la Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, o rețea de 13 stații de betoane ecologice, 3 stații de agregate, 2 stații de lianți speciali și un terminal de ciment la București.[4] Compania avea o producție de 4,1 milioane tone de ciment în anul 2007[5]. Deține în România și Ecovalor, companie specializată în prelucrarea deșeurilor.
Alte afaceri ale Holcim
Holcim și One Earth One Ocean au lansat Circular Explorer în Manila, primul catamaran cu propulsie solară operat de One Earth One Ocean pentru a ajuta la curățarea zonelor de coastă din Filipine.Furnizorul elvețian de materiale de construcție spune că nava este proiectată să colecteze până la patru tone de deșeuri de plastic pe zi pentru a conserva în mod durabil ecosistemele marine vitale.
În același timp, derulează un program educațional pentru a le da elevilor și comunităților locale posibilitatea de a avea grijă de mediu și colaborează cu Institutul Marin al Universității din Filipine pentru a avansa cercetarea oceanică.
Holcim a semnat un acord de achiziție a companiei belgiene Cantillana, care activează în domeniul construcțiilor de fațade și al sistemelor de izolare. Se preconizează că această achiziție va genera sinergii și va accelera creșterea diviziei Solutions & Products în Europa.
Cantillana, până în prezent o afacere a familiei Stadsbader, operează nouă unități de producție și are 200 de angajați în Belgia, Franța, Germania și Țările de Jos. Cifra sa de afaceri este estimată la 80 de milioane de euro pentru anul în curs. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.
Achiziția urmează preluării PRB Group din Franța, PTB-Compaktuna din Belgia și Izolbet din Polonia la începutul acestui an. Portofoliul de produse al Cantillana oferă o bună complementaritate și o amprentă geografică mai largă decât achizițiile anterioare. Se preconizează că acestea vor crește ponderea diviziei Soluții și produse a Holcim în vânzările nete la 30% până în 2025, unul dintre obiectivele cheie formulate în strategia sa pentru 2025.
În urma vânzării activității sale indiene către grupul Adani la mijlocul lunii mai pentru 6,4 miliarde de franci elvețieni, compania de ciment are resursele necesare pentru a-și pune în aplicare noua strategie. Directorul general Jan Jenisch a indicat în urma tranzacției că are "aproximativ zece" potențiale ținte de achiziție, între operațiuni mari și achiziții complementare.
Potrivit analiștilor de la Vontobel, viteza de transformare a Holcim într-un furnizor de soluții de construcții cu emisii reduse nu este încă "pe deplin recunoscută" de mulți investitori. Compania își finanțează în mod strategic transformarea prin intermediul unui flux de numerar puternic și al veniturilor din dezinvestiții, continuând în același timp să plătească un dividend generos. Analiștii recomandă acțiunea ca fiind "Cumpărare" și au stabilit un preț țintă de 65 CHF.
Citește și Industria cimentului, cu o valoare de 635 mil. euro, se bazează pe o creştere de aproape 6%
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...