Huawei, oaia neagră în Europa. Exclusă de la realizarea unui portal web
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Huawei
Huawei
Acuzațiile de spionaj fac probleme mari celor de la Huawei, care se văd excluși de la marea majoritate a proiectelor importante în Europa. Totul a pornit de la restricțiile impuse de SUA.

 Cehia a exclus Huawei de la licitaţia care privea construcţia unui portal pentru Fisc, după ce autoritatea de supraveghere cibernetică locală a avertizat asupra unor ameninţări de securitate din partea furnizorului chinez, anunţă Reuters, citând ziarul Mlada Fronta Dnes.

Europa este în acest moment mărul discordiei între Beijing şi Washington care se luptă economic, SUA impunând prima restricţii asupra tehnologiei Huawei. Eliminarea companiei chineze din competiţie, pentru prima dată în Cehia, vine pe fondul acuzaţiilor că Beijingul foloseşte tehnologia în acţiuni de spionaj, fapt negat de companie.

Autoritatea cehă pentru securitate cibernetică a avertizat operatorii reţelelor şi alte instituţii cheie, în decembrie, asupra folosirii echipamentelor fabricate de Huawei şi de compania ZTE. 

Citește și: Încă o interdicție pentru Huawei. Un spion este sfârșitul discuției

Înainte de aceasta, Huawei se plasa drept favorit în licitaţie.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel