Hypermarketurile Real sunt de vânzare. O tranzacție complicată
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pentru a vinde, trebuie să investească
Pentru a vinde, trebuie să investească
Retailerul german Metro AG poartă discuţii privind vânzarea lanţului de hypermarketuri Real către rivalul Markant, în timp ce proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul Real ar urma să fie preluate de un alt investitor, informează un articol publicat miercuri în cotidianul german Handelsblatt

Conform Handelsblatt, grupul Markant ar urma să plătească 99 milioane euro pentru preluarea lanţului de hypermarketuri Real, însă înainte de preluare, Metro ar urma să injecteze 300 milioane euro în Real, ceea ce înseamnă că, practic, Metro va plăti Markant 201 milioane euro pentru ca efectueze tranzacția.

În paralel, Metro poartă discuţii cu doi investitori interesaţi să preia proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul Real și evaluate de bancheri la aproximativ 900 milioane de euro, susţine Handelsblatt. Active care, potrivit altui cotidian, Boersen-Zeitung, s-ar afla în vizorul investitorului imobiliar X+Bricks.

Un preț bun

Luna trecută, directorul general al Metro, Olaf Koch, a dezvăluit că Metro poartă discuţii cu cinci firme interesate de lanţul Real, cu vânzări anuale de peste şapte miliarde euro graţie celor 279 de magazine. Tot el spunea că aşteaptă un preţ bun pentru hypermarketurile Real, având în vedere portofoliul său imobiliar şi afacerile din domeniul e-commerce. 

Citește și Metro vinde o divizie a sa cu 2 miliarde de dolari

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...


pixel