Iadul pe pământ. Cele mai poluate țări ale lumii

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Orașele din India sunt un coșmar
Orașele din India sunt un coșmar
Poluarea aerului provoacă circa 3.000.000 de morți anual, potrivit unei estimări făcute de către Organizația Mondială a Sănătății. OMS a făcut și un clasament al nivelului poluării în funcție de nivelul de particule aflate în aerul marilor orașe. Chiar dacă un recent studiu plasa cele mai poluate orașe în India, pe ansamablu subcontinentul indian se află pe locul 8, existând țări cu aer mai nociv, unde poluarea orașelor este regula, nu excepția.

Primul loc este ocupat de Pakistan, unde 310.000 de decese anual sunt provocate de poluare. Cele mai afectat orașe sunt mari aglomerări urbane precum Peshawar, Rawalpindi and Karachi. Abia anul trecut, guvernul pakistanez a socotit de cuviință să impună companiilor industriale instalarea de filtre înn fabrici și amenzi pentru mașinile care depășesc un anumite nivel al noxelor emise.

Qatar este una dintre cele mai bogate țări ale lumii datorită petrolului și gazelor naturale, însă exploatarea acestora este total dereglementată din punct de vedere al cerințelor de mediu astfel că emiratul se află pe primul loc în lume în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon pe cap de locuitor. În această țară, medicii nu recomandă mișcarea în aer liber din simplul motiv că este mai sănătos să stai în casă și să nu faci nimic.

”Podiumul morții”, este completat de Afganistan, unde depresiunile înconjurate de munți în care se află amplasate orașele conduc la menținerea noxelor deasupra localităților. Pentru încălzire, afganii folosesc combustibil de proastă calitate și poluant, iar distrugerea rețelelor de canalizare face ca în orașe, excrementele să se scurgă prin canale descoperite.

Citește și: Cel mai poluat oraș din România nu este București! Cine spune asta

Pe locul 4 este Bangladesh, unde legea nu oprește companiile de textile să deverseze deșeurile în apă, cu efecte dezastruoase asupra platanțiilor de orez, populației piscicole și calității apei de băut. La care se adaugă noxele emise în aer care sunt atât de puternice încât localnicii suferă de amețeli. Pe locul 5 este Egiptul, capitala Cairo fiind socotit nu doar un oraș supraaglomerat și mirositor ci și cel mai poluat fonic oraș din lume.

Emiratele Arabe Unite suferă și ele din cauza poluării aerului, însă noxelor rezultate din activitatea umană li se alătură efectele puternicelor furtuni de nisip din zonă. Poziția a șaptea este ocupată Mongolia care, în pofida unei activități industriale relativ scăzute, este poluată de cărbunele folosit în toate gospodăriile pentru încălzire. Într-o iarnă, în capitala Ulan Bator noxele din aer au depășit de 130 de ori normele internaționale admise. În Mongolia, penumonia este a doua cauză a mortalității infantile.

Locul 8 este acordat Indiei din cauza nivelului poluării din cele mai mari orașe, printre cele mai poluate ale lumii. Bahrain este și el sever afectat de furtunile de nisip. Locul 10 revine Nepalului unde activitatea industrială necontrolată de autorități face aerul irespirabil, cu atât mai mult că din cauza altitudinii, acesta este foarte rarefiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.


pixel