Idei de afaceri. Suedezii au inventat restaurantul de pandemie
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Există rezervări venite inclusiv din Japonia și Marea Britanie
Există rezervări venite inclusiv din Japonia și Marea Britanie
Cu titlu experiemental, un cuplu din Suedia va deschide pe o pajiște din apropierea casei restaurantul fără contact, în aer liber, pentru o persoană. Preparatele vor fi pregătite din produse locale, unele culese chiar din propria grădină.

În martie, Linda Karlsson și soțul ei Rasmus Persson s-au confruntat cu o dilemă când, pe neanunțate, s-au trezit în vizită cu părinții Lindei, scrie Atlas Obscura. Cuplul locuiește în Ransater, o mică așezare din Suedia, care numără în jur de 100 de locuitori. Având în vedere că părinții au peste 70 de ani, intrând, prin urmare, în grupa de risc al îmbolnăvirior cu noul coronavirus, Linda și Rasmus nu le-au dat voie să intre în casă.

Dar nici nu i-au trimis înapoi. Pur și simplu, au scos o masă pe pajiștea de lângă casă, au pus tacâmuri, farfurii, pahare, iar mâncare a fost servită pe geam. Ideea a plăcut părinților, astfel că Linda și Rasmus au decis să deschidă un restaurant. ”Bor for En”, ceea ce în traducere înseamnă masă pentru o persoană, va începe să funcționeze pe 10 mai până la sfârșitul lunii august. După care rămâne de văzut.

Casa celor doi tineri dispune de două bucătării, una urmând să deservească exclusiv restaurantul. Clienții vor avea la dispoziție cel mult o oră și jumătate pentru a servi masa. Mâncarea va veni într-un coș de nuiele agățat de o sfoară acționată cu o roată de la o biciletă veche. Meniul este exclusiv vegetarian.

Citește și Distanțare socială. Model de plajă estivală anti-coronavirus

De 10 ani, Rasmus lucrează la radio, iar înainte s-a ocupat de restaurante. Absolvent al școlii culinare din Goteboerg, el a lucrat sub comanda mai multor bucătari renumiți în Suedia. ”Acum nu putem călători, dar întotdeauna mâncarea a fost pentru mine ca un fel de excursie. Este o modalitate de a te transfera mental în diferite locuri de pe glob”, a declarat Rasmus. Meniul alcătuit de el a fost conceput ca o ”mică agenție de turism”, unde fiecare fel de mâncare este ca o amintire despre locurile prin care a trecut.

Băuturile, toate fără alcool, vor fi pregătite o prietenă a lui Rasmus, Joel Sederbek, proprietara mai multor baruri din Stockholm, inclusiv Tjoget, care, anul trecut, a intrat în top-50 al celor mai bune astfel de localuri din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel