Idei de afaceri. Suedezii au inventat restaurantul de pandemie

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Există rezervări venite inclusiv din Japonia și Marea Britanie
Există rezervări venite inclusiv din Japonia și Marea Britanie
Cu titlu experiemental, un cuplu din Suedia va deschide pe o pajiște din apropierea casei restaurantul fără contact, în aer liber, pentru o persoană. Preparatele vor fi pregătite din produse locale, unele culese chiar din propria grădină.

În martie, Linda Karlsson și soțul ei Rasmus Persson s-au confruntat cu o dilemă când, pe neanunțate, s-au trezit în vizită cu părinții Lindei, scrie Atlas Obscura. Cuplul locuiește în Ransater, o mică așezare din Suedia, care numără în jur de 100 de locuitori. Având în vedere că părinții au peste 70 de ani, intrând, prin urmare, în grupa de risc al îmbolnăvirior cu noul coronavirus, Linda și Rasmus nu le-au dat voie să intre în casă.

Dar nici nu i-au trimis înapoi. Pur și simplu, au scos o masă pe pajiștea de lângă casă, au pus tacâmuri, farfurii, pahare, iar mâncare a fost servită pe geam. Ideea a plăcut părinților, astfel că Linda și Rasmus au decis să deschidă un restaurant. ”Bor for En”, ceea ce în traducere înseamnă masă pentru o persoană, va începe să funcționeze pe 10 mai până la sfârșitul lunii august. După care rămâne de văzut.

Casa celor doi tineri dispune de două bucătării, una urmând să deservească exclusiv restaurantul. Clienții vor avea la dispoziție cel mult o oră și jumătate pentru a servi masa. Mâncarea va veni într-un coș de nuiele agățat de o sfoară acționată cu o roată de la o biciletă veche. Meniul este exclusiv vegetarian.

Citește și Distanțare socială. Model de plajă estivală anti-coronavirus

De 10 ani, Rasmus lucrează la radio, iar înainte s-a ocupat de restaurante. Absolvent al școlii culinare din Goteboerg, el a lucrat sub comanda mai multor bucătari renumiți în Suedia. ”Acum nu putem călători, dar întotdeauna mâncarea a fost pentru mine ca un fel de excursie. Este o modalitate de a te transfera mental în diferite locuri de pe glob”, a declarat Rasmus. Meniul alcătuit de el a fost conceput ca o ”mică agenție de turism”, unde fiecare fel de mâncare este ca o amintire despre locurile prin care a trecut.

Băuturile, toate fără alcool, vor fi pregătite o prietenă a lui Rasmus, Joel Sederbek, proprietara mai multor baruri din Stockholm, inclusiv Tjoget, care, anul trecut, a intrat în top-50 al celor mai bune astfel de localuri din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu

pixel