Europa, zguduită de tarifele anunţate de Trump. Investitorii trag semnalul de alarmă
Investitorii globali au...
Cel mai important organism de supraveghere a energiei din lume a declarat că cererea globală de petrol este acum pe cale să crească cu 2,2 milioane de barili pe zi în 2023 pentru a ajunge la o medie de 102,1 milioane de barili pe zi.
China ar urma să reprezinte 70% din această creștere a cererii, a precizat IEA.
Această prognoză reprezintă totuși o revizuire în scădere cu 220.000 de barili pe zi față de raportul de luna trecută, când IEA a prezis o creștere de 2,4 milioane de barili pe zi a creșterii la nivel mondial.
"Factorii macroeconomici negativi care se manifestă printr-o criză tot mai profundă a industriei prelucrătoare ne-au determinat să revizuim estimarea noastră de creștere pentru 2023 pentru prima dată în acest an", a declarat IEA în cel mai recent raport lunar privind piața petrolieră, publicat joi.
"Cererea mondială de petrol se află sub presiune din cauza mediului economic dificil, nu în ultimul rând din cauza înăspririi dramatice a politicii monetare în multe țări avansate și în curs de dezvoltare în ultimele douăsprezece luni", a adăugat agenția.
În ceea ce privește prognoza pentru anul viitor, IEA se așteaptă ca creșterea cererii să încetinească până la 1,1 milioane de barili pe zi.
Luna trecută, Agenția Internațională a Energiei a declarat că cererea globală se va reduce până la un punct în următorii ani și va atinge un vârf înainte de sfârșitul deceniului, pe măsură ce tranziția de la combustibilii fosili la noile tehnologii va avansa.
Prețul petrolului s-a tranzacționat în ușoară creștere joi dimineață, extinzând câștigurile de la începutul lunii.
Contractele futures pe țiței Brent cu scadența septembrie au crescut cu aproximativ 0,4%, la 80,42 dolari pe baril, în jurul orei 9:00, ora Londrei, în timp ce contractele futures pe țiței West Texas Intermediate din SUA cu livrare în august au crescut cu 0,3%, tranzacționându-se la 75,98 dolari pe baril.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Investitorii globali au...
Evaziunea începe din bucătărie:...
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Urmează schimbări la asigurarea...
Secretarul de Stat al SUA,...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Bruxelles-ul propune o taxă...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...