Imagini colosale. Cum se naște o galaxie VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Nasterea unei galaxii
Nasterea unei galaxii
Acest video excepțional, din cea mai detaliată simulare cosmologică la scară largă realizată vreodată, TNG50, arată cum acumularea gazelor duce la nașterea unei galaxii spirală precum Calea Lactee.

 Gazul care se adună, se învârte și se condensează în stele născând astfel galaxii în spirală. Acest videclip este preluat de la „The Next Generation 50”, a treia și ultima simulare realizată de echipa germano-amercană IllustrisTNG, relatează Science & Vie.

Gazul care colectează, se învârte și se condensează în stele ... astfel se nasc galaxii în spirală. Acest videoclip este preluat din „The Next Generation 50”, a treia și ultima simulare a echipei germano-americane IllustrisTNG. Se bazează pe același principiu ca și cele două anterioare, TNG300 și TNG100: decuparea Universului în celule virtuale, înzestrate cu o masă inițială de materie întunecată și gaz, apoi au fost introduse într-un program legile gravitației, ale electro-magnetismului, mecanica fluidelor ... după care cercetătorii au apăsat pe butonul redare.

Chinezii își caută altă casă. Ce pun la cale mai marii țării

„Datorită acestei rezoluții fără precedent, am putut modela galaxii ale căror discuri cu gaze și stele sunt de 2 până la 3 ori mai subțiri decât în simulările noastre anterioare și în acord mai bun cu observațiile”, spune Annalisa Pillepich, de la Institutul Max Plank. Astfel, oamenii de știință au acces la rotația și mișcările haotice ale gazelor în galaxii de 1000 de ori mai mici decât Calea Lactee, ceea ce anterior era imposibil. „Acum acest lucru este important, deoarece în primele două miliarde de ani ale Universului, majoritatea galaxiilor nu au depășit încă această dimensiune”, asigură cercetătorul. În simulările anterioare, nu am fi putut avea încredere în formele și mișcările care se pot distinge în primele zece secunde ale videoclipului, deoarece acestea ar fi fost produsul calculelor numerice limitate și nu al legilor fizice. De asemenea, între 50 '' și 1'10 '', discul galaxiei ar fi fost de două sau trei ori mai puțin subțire decât ceea ce vedem aici ”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel