O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
GFG va investi un miliard de euro la operaţiunile sale din Galaţi (România) şi 750 milioane de euro la fabrica sa din Ostrava (Cehia), a anunţat într-un comunicat GFG Alliance, cu sediul în Marea Britanie. Restul de 250 milioane de euro vor fi alocaţi operaţiunilor europene, a informat GFG.
"Laminoarele mai flexibile alimentate electric, care au nevoie de mai puţin de jumătate din forţa de muncă, nu vor înlocui furnalele pe bază de cărbune, deci nu există acum pericolul desfiinţării de locuri de muncă. Pe termen scurt, cele două vor lucra în tandem, deci nu va trebui să demarăm negocieri pe tema forţei de muncă", a afirmat pentru Reuters Neil Barrell, director de operaţiuni globale la GFG.
Acesta a adăugat că în urma investiţiei de la Galaţi producţia va creşte la patru milioane de tone pe an, în timp ce la Ostrava creşterea producţiei ar putea depăşi 50%. GFG nu a dat publicităţii datele actuale, dar a informat că la Galaţi capacitatea de producţie este de 3,6 milioane de tone, iar la Ostrava de trei milioane de tone. O sursă din industrie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că ambele oţelării operează sub capacitate.
Citește și România devine producătoare de baterii pentru autovehicule electrice
În timp ce investiţia în majorarea producţiei într-un sector afectat de excedente ar putea avea nevoie de timp pentru a se amortiza din punct de vedere financiar, revizuirea metodelor poluante de producţie ar putea ajuta la atenuarea viitoarelor costuri legate de emisii. Un avantaj major al tehnologiei cuptoarelor electrice cu arc este că pot fi cu uşurinţă închise şi deschise, în funcţie de condiţiile de pe piaţă.
În ultimii ani, GFG a cheltuit miliarde de dolari achiziţionând pe plan global facilităţi de producere a metalelor care se confruntau cu probleme financiare. Compania a achiziţionat active în România, Cehia, Italia, Belgia, Luxemburg şi Macedonia de Nord, după ce Comisia Europeană a aprobat cumpărarea de către ArcelorMittal a rafinăriei Ilva, cu condiţia vânzării unor active.
Marţi, GFG a anunţat cumpărarea unei oţelării din India aflate în faliment, pentru 60 de milioane de dolari, prima investiţie în ţara natală a lui Sanjeev Gupta, cel care deţine GFG Alliance. În luna iulie a anului trecut, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. În prezent, Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance, deţinut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.