Impozitarea BACȘIȘULUI. Care este opinia PREMIERULUI
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Cât bacşiş trebuie lăsat dacă mergi în vacanţă în Europa
Cât bacşiş trebuie lăsat dacă mergi în vacanţă în Europa
Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că este de acord cu "o transparentizare a bacşişului", dar are "rezerve" privitor la impozitarea acestuia, întrucât atunci când se introduc taxe efectele sunt atât "directe", cât şi "indirecte".

El a fost întrebat despre o propunere lansată de reprezentanţii HoReCa privind impozitarea bacşişului cu 10%, măsură care ar aduce la buget 5 milioane de lei într-un an, şi, în plus, aceştia ar putea oferi salarii mai mari.

"Aş vrea să discut acest lucru şi cu cei care primesc bacşişul, să văd dacă ei sunt de acord. Eu ştiu această măsură, am mai văzut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacşişului, dar cu impozitarea, ştiţi foarte bine că am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe şi indirecte şi, până la urmă, aş vrea să ştiu care este impactul indirect şi asta nu îmi spune nimeni deocamdată şi aş vrea să discut cu ei despre asta", a explicat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Citește și: Factura la curent. Ministerul energiei, undă VERDE pentru DECONECTAREA datornicilor

Referindu-se la campania de vaccinare, premierul Florin Cîţu a declarat că este de acord cu unele dintre măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, privind accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID, cu altele însă nu şi aşteaptă discuţiile cu specialiştii.

El a subliniat că se pronunţă pentru menţinerea deschisă a economiei.

Potrivit acestuia, ar putea fi acceptate măsurile care prevăd acordarea de premii în cazul vaccinării anti-COVID. În opinia sa, nu ar fi restrictivă măsura obligativităţii testării personalului medical nevaccinat.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus, în şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi acordarea unei recompense pentru cei care se imunizează, dar şi restrictive pentru cei nevaccinaţi - testarea obligatorie a personalului medico-sanitar şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale. Ea a precizat că aceste propuneri urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel