Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Concret, expertul american s-a referit la teza conform căreia imunitatea la SRARS-Cov-2 este de scurtă durată. Ancha Baranova a arătat, în acest sens, că există mai multe variante de lucru a mecanismului imunitar în cazul în care organismul a păstrat imunitatea la covid-19 pentru o perioadă destul de scurtă de timp, din care pot fi trase concluzii rele și bune.
Conform primei variante, unele persoane posedă un sistem imunitar capabil să ”alunge” virusul din organism înainte ca el să reușească să sintetizeze anticorpi, ceea ce, potrivit medicului, ”este și bine și rău”. ”Este bine pentru că acest lucru înseamnă că imunitatea noastră la contaminarea cu noul coronavirus se poate descurca singur destul de rapid. Este rău, pentru că, în acest caz, virusul iese prea repede din organismul nostru, astfel încât sistemul imunitar nu are timp să creeze așa numita ”memorie imunologică” la infecție”, a explicat Ancha Baranova.
Citește și Coronavirus. ANTICORPI la covid-19. NU este o veste bună
În aceste condiții, a continuat expertul, medicii și oamenii de știință nu au posibilitatea de a stabili în ce măsură o persoană sau alta este protejată de o nouă infectare cu SARS-CoV-2. Ceea ce înseamnă că respectivul om nu are o imunitate pe termen lung.
A doua variantă presupune că, după covid-19, se obține o imunitate slabă și tot de scurtă durată. ”De regulă, spune expertul, cel mai ridicat nivel de anticorpi se sintetizează întotdeauna la prima întâlnire cu infecția. La o nouă contaminare, se produce fie același număr de anticorpi, fie și mai puțini”. În plus, a adăugat Baranova, nu ”există nici o certitudine că, în cazul unei reinfectări memoria imunitară se trezește și începe să fabrice anticorpi de neutralizare. Deocamdată, medicii au doar o idee despre cum ar trebui să se întâmple totul, dar știința nu dispune de date concrete în acest sens”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...