Știrile dimineții. Cele mai importante informații la început de zi
Grupaj de știri.
Oamenii de știință japonezi au dezvoltat un instrument de inteligență artificială capabil să analizeze informațiile legate de anajați și să determine care dintre ei intenționează să demisioneze. Scopul acestei AI este de a ajuta companiile să acorde respectivilor salariați o atenție sporită și un sprijin punctual, în încercarea de a-i determina să renunțe la planurile lor.
Datele angajaților, de la prezența la muncă până la informații personale, cum ar fi vârsta și sexul, sunt analizate de acest instrument creat de un profesor de la Universitatea din Tokyo City cu un start-up local. Instrumentul analizează și datele despre foștii angajați care au părăsit compania.
Din toate aceste date, instrumentul prezice rata de demisie a noilor recruți ca procent, a explicat pentru AFP profesorul Naruhiko Shiratori. „Suntem în faza de testare a acestui nou instrument AI în mai multe companii. Iar pentru fiecare dintre ele am creat modele specifice”, a adăugat omul de știință.
10% demisii în primul an
Pe baza rezultatelor oferite de AI, cadrele de conducere vor putea concepe, la rândul lor, programe de susținere a salariaților indicați de inteligența artificială. Adică i-ar putea înscrie la cursuri de perfecționare, i-ar putea plasa pe lângă alți colegi care se descurcă de la care ”pot fura meserie”, le-ar putea propune un program mai flexibil de lucru sau i-ar putea coopta în echipele care se ocupă de proiecte deosebite. Totul pentru a-l convinge pe acel angajat că el este important pentru companie, de nădejde, că are mari perspective, a spus Shiratori.
Pentru a crea acest instrument, cercetătorii s-au bazat pe un studiu anterior care a folosit inteligența artificială pentru a prezice profilul studenților care ar putea renunța la studii.
În Japonia există tradiția ca, în luna aprilie a fiecărui an, companiile japoneze să angajeze tineri absolvenți. Dar aproximativ 10% dintre acești noi recruți își părăsesc locurile de muncă în primul an și aproximativ 30% în decurs de trei ani, potrivit datelor guvernamentale.
Companiile japoneze caută din ce în ce mai mult să aibă grijă de tinerii lor angajați, pe fondul declinului demografic accelerat al arhipelagului japonez, care creează deficit de forță de muncă în multe sectoare de activitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de știri.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...