Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat organizarea unei sesiuni de înscriere pentru validarea dealerilor în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate, cunoscut și sub numele de „Rabla pentru Tractoare”. Sesiunea se va desfășura în perioada 22 noiembrie 2024, ora 10:00 – 28 noiembrie 2024, ora 23:59.
Cum se realizează înscrierea dealerilor?
Dealerii interesați își pot transmite documentele necesare validării prin intermediul aplicației informatice dedicate programului, disponibilă pe site-ul AFM, în secțiunea dedicată acestuia. Ghidul de finanțare, care include criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de validare, poate fi accesat tot pe site-ul instituției.
După finalizarea etapei de validare a dealerilor, producătorii agricoli - persoane fizice se vor putea înscrie în program prin intermediul dealerilor aprobați.
Obiectivul programului
„Deschiderea sesiunii de validare a dealerilor în cadrul Programului Rabla pentru Tractoare reprezintă un moment esențial în sprijinul agriculturii românești. Prin acest program, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, ne propunem să înlocuim echipamentele agricole vechi și poluante cu utilaje noi, eficiente și prietenoase cu mediul. Este un pas important către modernizarea și promovarea sustenabilității agriculturii românești, pentru un viitor mai verde,” a declarat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.
Cine poate beneficia de ajutorul de stat?
Programul se adresează persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare și dețin un atestat de producător. Beneficiarii trebuie să predea spre casare un tractor, o mașină agricolă autopropulsată sau un autovehicul uzat.
Detalii tehnice ale finanțării
Achiziții eligibile: Tractoare agricole, mașini agricole autopropulsate și accesoriile agricole aferente, cu condiția achiziționării unui tractor sau a unei mașini agricole autopropulsate.
Valoarea maximă a achiziției: Echipamentele agricole, inclusiv accesoriile, nu trebuie să depășească echivalentul în lei al sumei de 55.000 de euro, TVA inclusă.
Intensitatea ajutorului:
65% din valoarea de achiziție pentru beneficiarii standard.
80% din valoarea de achiziție pentru tinerii fermieri.
Etapele următoare
După încheierea etapei de validare a dealerilor, beneficiarii vor putea să se adreseze dealerilor aprobați pentru înscrierea în program și achiziția de echipamente moderne. Programul urmărește nu doar sprijinirea agricultorilor, ci și reducerea impactului negativ al echipamentelor poluante asupra mediului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...