Începerea școlii. Linii telefonice gratuite pentru părinți, elevi și profesori

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Scenariul roșu: Ce se întâmplă cu școlile din București
Scenariul roșu: Ce se întâmplă cu școlile din București
Ministerul educației și Cercetării a lansat două linii telefonice gratuite, destinate unei mai bune informări legate de începerea anului școlar sau a celui universitar, în contextul epidemiei de coronavirus, apare într-un comunicat de azi al instituției.

După cum apare în comunicatul ministerului, cele două linii telefonice sunt puse, în mod gratuit, la dispoziția “tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021”. Cele două linii telefonice funcționează doar în timpul săptămânii, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 16:00.

Prima linie telefonică - 0800 67 20 31 - este destinată elevilor, studenților și părinților ce vor să afle informații privind reluarea ori desfășurarea cursurilor școlare sau universitare, în timp ce cea de-a doua linie telefonică - 0800 67 20 32 -  este “destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020”.

Declarația pe propria răspundere. Nelu Tătaru a clarificat lucrurile

OUG 144/2020 este actul normativ care stabilește că școlile din România vor putea primi bani de la stat pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente ori dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online și pentru de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile.

Reamintim că autoritățile au oficializat joi modul în care se vor desfășura cursurile în noul an școlar, iar miercuri au publicat, pe un website ce oferă informații legate de sistemul de învățământ din țara noastră, o serie de ghiduri cu regulile pentru desfășurarea cursurilor.

România se află în stare de alertă până la data de 14 septembrie 2020 (adică până când este programată începerea noului an școlar), dar rămâne de văzut dacă autoritățile vor decide prelungirea acesteia, având în vedere că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus rămâne ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Proiect / Foto: Freepik
Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF

pixel