Închirieri auto în UE. Fără surprinze neplăcute pentru clienți
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Concediul va fi o adevărată plăcere
Concediul va fi o adevărată plăcere
Cinci lideri din sectorul închirierilor auto (Avis, Europcar, Enterprise, Hertz şi Sixt) au schimbat modul în care prezintă preţurile de închiriere a autovehiculelor, ca urmare a apelului lansat de Comisia Europeană şi de autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE, acestea devenind astfel pe deplin transparente pentru consumatori, informează un comunicat de presă al executivului comunitar. 

Până acum, societăţile în cauză nu au pus în aplicare pe deplin unele dintre angajamentele pe care şi le-au asumat, astfel încât Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE să considere că acestea respectă pe deplin legislaţia UE privind protecţia consumatorilor.

Evaluarea publicata luni de Comisia Europeană arată că Enterprise şi Sixt au efectuat acum toate modificările necesare. Avis s-a angajat să efectueze restul modificărilor până în mai 2019. Europcar, din care face parte în prezent Goldcar, va pune în aplicare restul modificărilor până în iunie 2019. Hertz s-a angajat să efectueze toate modificările necesare cel târziu în primul trimestru al anului 2020.

Fără costuri suplimentare

"Datorită presiunii noastre, nu veţi mai avea surprize neplăcute atunci când va prezentaţi la biroul societăţii de închirieri auto. Este cu adevărat frustrant să îţi începi concediul plătind costuri suplimentare neprevăzute şi citind contracte complicate. Doresc ca toţi consumatorii europeni să se bucure pe deplin de zilele libere, fără să îşi facă griji ca vor avea surprize neplăcute atunci când vor primi facturile finale", a declarat comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourová.

Potrivit Comisiei Europene, societăţile s-au angajat: să includă toate taxele în preţul total de rezervare; să prezinte în mod clar principalele servicii de închiriere, cu precizarea termenelor şi a condiţiilor în toate limbile naţionale; să precizeze în mod clar în oferta de închiriere preţul şi condiţiile aplicabile serviciilor opţionale, în special în ceea ce priveşte asigurarea care reduce suma datorată în cazul producerii unor daune.

Citește și CODUL RUTIER. Suspendarea permisului, la discreția șoferului

Comisia Europeană şi autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor din cadrul reţelei europene de cooperare în domeniul protecţiei consumatorilor vor urmări îndeaproape punerea în aplicare a modificărilor rămase. Deşi societăţile implicate în această acţiune acopera două treimi din numărul total de închirieri auto private din UE, alţi comercianţi, cum ar fi intermediarii şi societăţile mai mici, joacă un rol important pe aceasta piaţă. Autorităţile şi Comisia Europeana vor continua să monitorizeze toţi actorii, pentru a se asigura că aceştia respectă pe deplin normele UE în materie de protecţie a consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel