"Încrederea contează" - Chen Lifang, Corporate Senior Vice-president și Board Director, Huawei

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
"Încrederea contează" - Chen Lifang, Corporate Senior Vice-president și Board Director, Huawei
"Încrederea contează" - Chen Lifang, Corporate Senior Vice-president și Board Director, Huawei
În ultimele luni, lumea s-a confruntat cu o provocare excepțională, incertitudine și complexitate. O pandemie a măturat globul și a afectat aproape toate aspectele vieții noastre. Libertatea noastră personală de a călători, de a munci și de a ne juca așa cum am făcut înainte a fost radical modificată. Modul în care funcționează economia a fost, de asemenea, profund afectat. Munca la distanță a devenit o normă aproape peste noapte. Într-adevăr, toate formele de digitalizare au accelerat brusc. Semnificația acestei digitalizări a economiei nu poate fi subestimată.

Noua normă a adus valoare adăugată și accent pe construirea și menținerea încrederii, care reprezintă baza acțiunii de colaborare și inovare. Într-adevăr, încrederea care ne leagă pe toți acum contează mai mult decât oricând. Interacțiunea dintre normele societale și tehnologie va fi, cred, unul dintre factorii cheie ai creșterii economice în următorul deceniu.

Această interfață este întruchipată în două moduri.

Prima modalitate de a întruchipa această interfață între societate și tehnologie reflectă modul în care alegem să reglementăm tehnologiile digitale și utilizările acestora. Tehnologiile digitale au un potențial absolut incredibil de a determina creșterea economică în întreaga lume de zeci de ani, dar utilizarea nereglementată a acestor tehnologii nu ar conduce la prosperitate și libertate pe termen lung.

Sabin Sărmaș pune sub semnul întrebării investițiile operatorilor telecom în piața de comunicații

Prin urmare, guvernele și autoritățile de reglementare din întreaga lume lucrează împreună pentru a construi cadre legislative bazate pe principii care să permită și să încurajeze dezvoltările și utilizările adecvate ale inovațiilor tehnologice. Pe măsură ce economiile noastre devin din ce în ce mai digitale, ele generează vaste „lacuri” de date care trebuie transmise, stocate, prelucrate și recuperate. Reglementările care permit implementarea eficientă și efectivă a acestei tehnologii sunt esențiale, dar ar trebui să fie făcute în mod obiectiv și să evolueze rapid.

Există o discuție continuă cu privire la abordarea corectă de adoptat. Și totuși, având în vedere problemele puse în joc, autoritățile de reglementare și guvernele trebuie să se deplaseze rapid pentru a evita să rămână în urma inovației. În acest sens, recentul Act de Securitate IT 2.0 al Germaniei prezintă un excelent pas înainte. Oferă un cadru legal clar și o bază solidă pentru îmbunătățirea în continuare a securității IT a infrastructurii critice. Pentru dezvoltarea 5G, acest fapt înseamnă că vor exista standarde de securitate mai ridicate și mai uniforme pentru toți furnizorii. Această claritate este o componentă crucială a încrederii pe care trebuie să o promovăm.

Al doilea mod în care putem vedea această interfață între societate și tehnologie este în standardele pe care le adoptăm. Economia globală este interconectată într-o măsură care ar fi părut de neimaginat cu o generație înainte. Peste o generație de acum înainte, economia globală va fi, fără îndoială, și mai complexă și chiar mai digitală. Succesul acestei noi economii globale va fi construit pe baza standardelor comune.

Într-adevăr, stabilirea standardelor nu numai că este propice formării și dezvoltării piețelor, ci este și un factor cheie în protecția consumatorilor. Fără concurenți, o companie precum Huawei s- ar putea descura mai bine. Dar dacă toate produsele ar folosi tehnologia exclusivă Huawei, ar fi un dezastru absolut pentru consumatori. Standardele îi obligă pe producători să concureze între ei din punct de vedere tehnologic. Încă din perioada de început a tehnologiei, creșterea a fost determinată de adoptarea aproape universală a standardelor tehnologice. Standardul 2G ne-a adus servicii de voce și text, standardul 3G a oferit lumii internetul mobil, iar 4G ne-a oferit servicii bogate în date și conținut de streaming pe dispozitive mobile. 5G adaugă încă posibilități suplimentare economiei, dar nivelul concurenței a rămas ridicat.

Standardele și reglementările sunt două întruchipări foarte vizibile ale interacțiunii dintre societate și tehnologie și împărtășesc două caracteristici care sunt fundamental importante. Primul este că sunt piloni pe care se construiește încrederea. Al doilea este că, cu cât sunt adoptate mai mult, cu atât sunt mai eficiente.

Economia digitală va continua să schimbe modul în care interacționăm și tranzacționăm între noi. Când s-a dezvoltat comerțul internațional, a fost nevoie ca strămoșii noștri să dobândească noi abilități tehnice și să formeze noi modalități de a avea încredere în partenerii lor. La fel și economia digitală de astăzi. Va afecta modul în care oamenii interacționează între ei și vor construi încredere cu interese comerciale.

Reglementările comune din întreaga lume sunt o parte esențială a construirii acestei încrederi. Pe măsură ce economia noastră devine din ce în ce mai digitală și bazată pe date, reglementările privind guvernanța tehnologiei și utilizarea datelor vor avea o importanță critică și strategică pentru comerțul global. Construirea încrederii este esențială, iar cel mai bun mod de a construi încredere între oameni este pe baza unui teren comun.

Când spunem „încrederea contează”, nu ne referim doar la încrederea în partenerii noștri comerciali: utilizatorii trebuie să aibă încredere și în tehnologia pe care o folosesc. Cunoașterea faptului că o tehnologie este reglementată corespunzător este un prim pas important către încrederea în această tehnologie. Cu toate acestea, numai regulile comune care sunt împărtășite la scară largă pot construi încrederea globală că tehnologia trebuie adoptată. 

Standardele tehnice globale sunt, de asemenea, extrem de importante pentru consolidarea încrederii, deoarece permit intrarea mai ușoară a serviciilor și produselor pe o piață mai largă. Drept urmare, oamenii s-ar putea baza pe inovațiile tehnologice care funcționează peste granițe  fără obstacole. O anumită parte a succesului Uniunii Europene a fost construită pe funcționarea pieței sale interne.

Dar succesul dezvoltării economice într-o eră digitală depinde de adoptarea la scară largă atât a reglementărilor, cât și a standardelor. Dacă un regulament este adoptat și implementat unilateral, atunci unele companii pot evita pur și simplu să facă comerț cu sau în țara în cauză. Pe măsură ce toate părțile economiei noastre globale devin din ce în ce mai strâns legate, eforturile noastre de a găsi cea mai bună cale către succesul reglementării trebuie să devină din ce în ce mai globale.

În special, economia noastră din ce în ce mai digitală și mobilă cere un accent pe încredere și dialog în ceea ce privește securitatea. Trebuie să ne asigurăm că suveranitatea digitală și cibernetică sunt respectate reciproc, că securitatea și confidențialitatea utilizatorilor sunt respectate și că este permis ca  datele să circule peste granițe într-un mod sigur și ordonat.

Inovația tehnică, digitalizarea crescută și complexitatea crescută a produselor determină o colaborare sporită între partenerii economici. La rândul său, acest lucru va determina creșteri suplimentare ale importanței economice a transmiterii sigure a datelor. Aceste fluxuri de date reprezintă lanțurile de aprovizionare ale economiei digitale a viitorului și trebuie să facem eforturi conștiente pentru a le proteja.

La fel cum lanțurile de aprovizionare globale au scos milioane de oameni din sărăcie, lanțurile valorice bazate pe date din economia digitală vor aduce o contribuție vastă la prosperitatea globală. Într-un moment în care încrederea contează mai mult ca oricând, compania Huawei este mândră de contribuția sa la un viitor digital prosper. Într-adevăr, compania contribuie în mod deosebit la crearea și adoptarea standardelor digitale și de reglementare globale care sunt atât de importante pentru construirea acestei încrederi. Aceste reglementări și standarde de date nu vor asigura doar faptul că economia post-pandemică continuă să se redreseze într-un mod care să permită societății globale să construiască o economie rezistentă și prosperă, dar vor permite, de asemenea, distribuirea beneficiilor acestei prosperități cât mai larg posibil.

Când a sosit pandemia, închiderea frontierelor internaționale și a locurilor publice de tot felul ar fi putut aduce o tentație teribilă de a adopta atitudini naționaliste înguste, dar se pare că am rezistat foarte bine acestei tentații. Pe măsură ce societatea noastră începe să se redeschidă și să se îndrepte înspre economia post-pandemică, suntem cu toții conștienți de cât de mult contează încrederea.

Accentul global trebuie acum să fie orientarea spre adoptarea la scară largă a standardelor tehnice cu adevărat comune și a cadrelor de reglementare și juridice care reflectă valorile și normele specifice națiunilor. Adoptarea este esențială pentru a debloca creșterea economică care va satisface nevoile economiei globale în următorii ani. Aceste principii comune vor forma fundația încrederii pe care ne vom construi eforturile comune de inovare și creștere. Această încredere va fi fundamentul succesului nostru comun. Încrederea contează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel