În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"Ocupăm o poziţie de lider pe piaţa europeană a gazelor naturale, după ce anul trecut am asigurat 36,7% din consum", a spus Oleg Aksyutin. Acesta a mai precizat că gigantul rus Gazprom ar putea să îşi majoreze producţia cu 80 până la 115 miliarde metri cubi până în 2035, graţie dezvoltării unor proiecte de extracţie de gaze în noi regiuni.
Conform cifrelor publicate anterior de Gazprom, exporturile de gaze naturale ruseşti spre Europa au stabilit un nou record în 2018, în pofida tensiunilor diplomatice şi a dorinţei Uniunii Europene de a-şi reduce dependenţa de Rusia. Directorul general de la Gazprom, Alexei Miller, a anunţat la finele anului trecut că în 2018 grupul şi-a majorat producţia de gaze naturale cu 5,4% până la 497,6 miliarde metri cubi în timp ce exporturile spre Europa şi Turcia au crescut cu 4% până la 201,8 miliarde metri cubi.
Citește și: Surpriză! Plafonarea prețului la gaze i-ar avantaja pe ruși
Prezentă la întâlnirea cu investitorii de la Hong Kong, Elena Burmistrova, responsabilă pentru exporturile Gazprom, a afirmat că speranţele cu privire la livrările de gaze naturale lichefiate din SUA nu s-au materializat iar cota acestor livrări pe piaţa din Europa nu s-a ridicat la cea a Gazprom. "În pofida creşterii cotei de piaţă a gazelor naturale lichefiate, această cotă este în prezent la aproximativ 13%", a spus Burmistrova. Aceasta a adăugat că anul trecut preţul mediu pentru gazele naturale livrate de Gazprom a crescut cu 24,6%, până la 245,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi, urmând ca în 2019 să se situeze in intervalul 230-250 dolari pentru 1.000 de metri cubi. "Vreau să vă reamintesc că în 2016 preţul pentru 1.000 de metri cubi a fost de 167 de dolari, în 2017 a fost de 197 de dolari iar în 2018 a ajuns la 245,5 dolari. În prezent vedem o uşoară scădere a preţurilor dar dacă ne uităm la ultimele date de piaţă, estimez că pe ansamblul acestui an preţurile se vor situa între 230 şi 250 de dolari", a spus Burmistrova.
Datele publicate în luna noiembrie 2018 arătau că Gazprom a exportat spre România o cantitate de 917 milioane metri cubi de gaze naturale, în primele nouă luni ale anului trecut, în creştere cu 32% comparativ cu cele 690 milioane metri cubi de gaze naturale exportate în perioada similară a anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...