India ar putea depăşi SUA în topul celor mai puternice economii ale lumii
Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Există estimări care spun că India va deveni a doua cea mai puternică forță economică din lume până în 2075.

Pe lângă o populație în creștere, la baza previziunilor se află progresul țării în domeniul inovației și tehnologiei, creșterea investițiilor de capital și creșterea productivității lucrătorilor.

Ajungând pe locul doi în topul celor mai bogate țări din lume, India va declasa nu doar Japonia și Germania, ci și SUA, potrivit Goldman Sachs.

În prezent, India este a cincea cea mai mare economie a lumii, după Germania, Japonia, China și SUA.

"În următoarele două decenii, rata de dependență a Indiei va fi una dintre cele mai scăzute dintre economiile regionale", a declarat economistul pentru India al Goldman Sachs Research, Santanu Sengupta.

Rata de dependență a unei țări se măsoară prin numărul de persoane dependente în raport cu populația totală în vârstă de muncă. O rată de dependență scăzută indică faptul că există proporțional mai mulți adulți de vârstă activă care sunt capabili să susțină tinerii și persoanele în vârstă. Sengupta preconizează că India va avea una dintre cele mai scăzute rate de dependență dintre economiile mari în următorii 20 de ani.

Guvernul Indiei a acordat prioritate creării de infrastructură, în special în ceea ce privește înființarea de drumuri și căi ferate. Bugetul recent al țării vizează continuarea programelor de împrumuturi fără dobândă pe 50 de ani pentru guvernele de stat, pentru a stimula investițiile în infrastructură.

Cum progresează India din punct de vedere tehnologic și al investițiilor

În fruntea traiectoriei economice a Indiei se află, de asemenea, progresul său în domeniul tehnologiei și al inovării, a declarat banca de investiții.

Veniturile industriei tehnologice indiene ar trebui să crească cu 245 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023, potrivit Nasscom, asociația comercială neguvernamentală din India. Această creștere va proveni din toate fluxurile de produse IT, de gestionare a proceselor de afaceri și de software, a indicat raportul Nasscom.

În plus, Goldman a prezis că investițiile de capital vor fi un alt motor important al creșterii Indiei.

"Rata de economisire a Indiei va crește probabil odată cu scăderea ratei de dependență, creșterea veniturilor și dezvoltarea mai profundă a sectorului financiar, ceea ce va face probabil ca fondul de capital să fie disponibil pentru a impulsiona investiții suplimentare", se arată în raportul Goldman.

Economia Indiei este determinată de cererea internă, spre deosebire de multe economii din regiune care depind mai mult de exporturi, până la 60% din creșterea sa fiind atribuită în principal consumului intern și investițiilor, potrivit raportului Goldman.

S&P Global și Morgan Stanley au prezis, de asemenea, că India este pe cale să devină cea de-a treia economie ca mărime până în 2030.

PIB-ul Indiei în primul trimestru a crescut cu 6,1% în ritm anual, depășind cu brio așteptările Reuters de creștere de 5%. Creșterea pe întregul an al țării este estimată la 7,2%, față de o creștere de 9,1% în anul fiscal 2021-2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel