Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Plângerea vine pe fondul unor tensiuni comerciale mai ample între Europa și China, conflict care s-a concentrat recent asupra automobilelor electrice, pentru care UE a propus impunerea de taxe pe importurile din China.
În cadrul acordului dintre compania germană Luxcara și grupul chinez Ming Yang, aceasta din urmă ar urma să furnizeze 16 turbine, fiecare cu o capacitate de până la 18,5 MW, care ar urma să fie instalate în 2028.
Acordul vine după ce, în aprilie, Comisia Europeană a solicitat informații în cadrul unei analize preliminare a posibilelor denaturări ale pieței de către producătorii chinezi de turbine eoliene în cinci țări ale Uniunii Europene, o măsură pe care China a numit-o "discriminatorie".
"Industria eoliană europeană are nevoie de concurență loială și de condiții de concurență echitabile pentru toate părțile", a declarat asociația industrială WindEurope.
Proiectul va genera electricitate pentru aproximativ 400.000 de gospodării, contribuind la obiectivul Germaniei de a acoperi 80% din necesarul său de energie prin energie regenerabilă până în 2030, a declarat Luxcara.
WindEurope a declarat că acordul a oferit Chinei acces la infrastructura critică din Germania, adăugând că lanțul de aprovizionare al Europei a fost pregătit să livreze turbine pentru acest proiect.
"Germania și Uniunea Europeană trebuie să se gândească dacă consideră energia eoliană drept un sector strategic înainte de a fi prea târziu", a adăugat aceasta.
Luxcara a declarat că a semnat acordul după o licitație internațională și un amplu exercițiu de due diligence care acoperă lanțul de aprovizionare, conformitatea de mediu, socială și de guvernanță aliniată la taxonomia UE și securitatea cibernetică.
"Echipa Waterkant a examinat în detaliu ofertele de turbine primite ca răspuns la o licitație internațională lansată la sfârșitul anului 2023", a declarat managerul de active, adăugând că componentele electrice relevante ale turbinei vor fi obținute de la subfurnizori europeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...