Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare în perioada 1 ianuarie - 31 august 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2020, au crescut pe ansamblu cu 25,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+37,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,0%) şi în industria bunurilor de capital (+23,1%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,6%.
În luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut pe ansamblu cu 21,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-29,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-20,7%), industria bunurilor de uz curent (-14,0%) şi în industria bunurilor intermediare (-8,9%).
Criză energetică. Cinci cele mai afectate companii din Europa
Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna august 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 8,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+42,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,1%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-7,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-7,0%).
Conform INS, comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.