INS. Scădere majoră a industriei extractive
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mineri
Mineri
Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada analizată, industria extractivă a scăzut cu 25,2%.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+10,6%), industria energetică (+4,8%), industria bunurilor de uz curent (+4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,6%).

În luna februarie 2024, cifra de afaceri din industrie s-a majorat în termeni nominali cu 11,7%, comparativ cu luna precedentă, datorită creşterii consemnate în industria prelucrătoare (+12,1%) şi în industria extractivă (+1%).

Citește și: Academia Română: Reactivarea industriei extractive, o necesitate. România are resurse şi rezerve minerale şi energetice considerabile

Pe marile grupe industriale au fost înregistrate creşteri în: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,1%), industria bunurilor intermediare (+17,0%), industria bunurilor de capital (+11%), industria bunurilor de uz curent (+5,9%) şi industria energetică (+5,6%).

Comparativ cu februarie 2023, cifra de afaceri din industrie a crescut în februarie 2024, pe ansamblu, cu 8,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+9,4%). Industria extractivă a scăzut cu 17,6%.

Datele INS arată că pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria energetică (+13,5%), industria bunurilor de capital (+11,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,9%), industria bunurilor intermediare (+5,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+5,3%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel