Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Parteneriatul economic franco-român se înscrie într-o relație istorică tradiţională și presupune oportunități de colaborare între cele două țări în diferite sectoare strategice. Acest parteneriat este privit în acord cu principiile rezilienței europene, care implică consolidarea capacității industriale și logistice a întreprinderilor din statele membre UE, precum și o poziționare competitivă a produselor europene la nivel mondial.
„CCIR continuă să depună eforturi substanțiale pentru a îmbunătăți comunicarea cu partenerii de top, iar Franța este mai mult decât un partener apropiat, este un partener strategic. Întâlnirea de azi, dintre companiile franceze și cele românești, este unul dintre cele mai importante evenimente B2B, după doi ani de pandemie, îndelung așteptată de mediul de afaceri din România. Consider că acesta reprezintă doar începutul unei noi dimensiuni a cooperării economice româno-franceze și, totodată, un impuls important pentru acțiunile camerelor de comerț din cele două state, privind consolidarea și dezvoltarea legăturilor comerciale bilaterale”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.
„România este principalul partener de afaceri al Franței în Europa de Est, astfel încât delegația MEDEF, prezentă astăzi, este formată din companii care reprezintă sectoare economice importante, precum: smart city, turism, infrastructură, digital, turism și mediu. Jumătate dintre companiile prezente la această sesiune B2B sunt companii mari cu care România are deja o relație de afaceri, iar cealaltă jumătate sunt companii în căutare de noi parteneriate cu antreprenorii români, prin prisma oprtunităților de afaceri pe care țara dvs. le oferă. Există o prezență importantă a companiilor franceze în România, dar suntem convinși că există un potențial mare de a dezvolta mai mult această relație comercială”, a declarat directorul general adjunct MEDEF, Géraldine Lemblé.
Franța este a doua cea mai mare economie din UE, raportat la PIB (17,4%), la nivelul anului 2020, conform Eurostat. La 30.04.2021, Franța reprezenta a treia destinație de export a României (pondere 6,9% din total exporturi). În prezent, pe teritoriul României activează, conform ONRC, un număr de 10.140 companii cu capital francez, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 2,38 miliarde euro. Totalul investițiilor directe franceze în România se ridică la de 5,64 miliarde Euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.