Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Mark Davis a subliniat faptul că sectorul privat și implicarea investitorilor în proiectele de dezvoltare sunt extrem de importante. „BERD are un istoric foarte lung al colaborării cu primăria. Noi putem finanța primăria, putem să-i ajutăm în structura financiară, dar eu privesc acest subiect dintr-o altă perspectivă. Cum putem contribui pentru a vedea cum va arăta master plan-ul, care este sustenabilitatea financiară a primăriei, ce putem face pentru a evalua, pentru a ne asigura că tot proiectul are sens și contur și cum putem atrage investitorii într-un proiect cu logică. Noi am discutat și despre "fondul create", este un produs foarte nou la BERD și extrem de interesant pentru că adresează problema regenerării urbane din perspectiva mobilizării valorilor care nu sunt folosite acum”, a spus directorul regional pentru România și Bulgaria al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Acesta a oferit ca exemplu orașul Split, un oraș foarte frumos, prin care trec toți cei ce vor să ajungă pe insulele din Croația. „Portul este în mijlocul orașului și e o zona foarte aglomerată. Eliberarea acestei zone și mutarea portului mai la nord au făcut în așa fel încât valoarea imobiliară să crească și să ofere loc de dezvoltare pentru noi proiecte: analiza financiară - cum vom plăti -. iar cea de-a treia parte este analiza incluziunii - cum poți face aceste proiecte, astfel încât să te asiguri că oamenii cu incluși în proiectele de dezvoltare. Noi aici analizăm felul în care acest proiect se dezvoltă mai departe”, a declarat Mark Davis.
Reprezentantul BERD este impresionat de proiectele primarului Daniel Florea
Directorul regional pentru România și Bulgaria al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a lăudat proiectele de dezvoltare ale Sectorului 5 și s-a declarat impresionat de viziunea și strategia echipei primarului Daniel Florea. „Vreau să privesc aceste proiecte ca prin ochii investitorului şi văd că se fac foarte multe eforturi, văd suportul oferit şi sunt plăcut impresionat. Domnule primar, aţi vorbit despre toate aspectele acestor proiecte. Ce văd eu este complexitatea proiectelor, în contextul finațabilității. M-am bucurat să văd că vorbiţi despre obligațiuni, legătura cu sectorul privat, mă gândesc şi la ciclurile de venituri, de capital. Este importantă sincronizarea cu contextul actual al pieţei de capital. Cât pot aştepta? Nimeni nu poate răspunde. Ciclul acesta poate continua cinci ani sau cinci zile. Nimeni nu poate răspunde. Când ai obligaţiuni, te confrunţi şi cu riscuri. Rolul investitorilor din sectorul privat va fi extrem de important. Ne bucurăm că suntem implicați în acest poiect. Înţeleg că, într-un oraş vibrant ca Bucureștiul, este un mediu în care poţi reuşi. Eu văd complexitate. Felicitări şi aşteptăm să contribuim la acest proiecte”,a mai spus Davis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...