Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Inegalitate digitală și pierderea totală a anonimității - așa pot fi descrise principalele amenințări care, în opinia experților, vor plana asupra comunitatea de internet și vor deveni deosebit de actuale în următorul deceniu. ”Internetul timpuriu, unde toți erau liberi va părea istorie antică. După toate probabilitățile, pe viitorm vom avea un mediu online mai închis. Utilizatorii vor înțelege că fiecare pas este monitorizat și monetizat”, afirmă specialiștii chestionați de Gizmodo.
Inițial, internetul a fost gândit ca o platformă interactivă, dar pe viitor el s-ar putea transforma într-o simplă colecție de servicii contra cost, apreciază Melissa Terras, profesor la Universitatea Edinburgh. Ideea că abonamentul va genera inegalitate digitală este împărtășită inclusiv de docentul Universității din Pennsylvania, Sarah Jackson.
”Unul dintre scenariile anulului 2030 - mai multă reclamă, viteză mai mică, mai mult conținut plătit și mai puțini utilizatori. Elitele vor avea acces la un internet scump, privat, mai rapid decât cel obișnuit”, a adăugat profesorul Jackson. Venind în completare, scriitorul Brian McCullough, este de părere că, pe viitor, internetul va fi împărțit și va dobândi trăsături naționale. În opinia lui, va apărea nu doar versiuni chineză și occidentală ale internetului, dar și rusă și indiană. Iar marile companii vor fi constrânse să aleagă, să facă afaceri cu internetul ”deținut” de diferite țări.
Citește și Hackerii lumii vor o identitate separată. Vor ieșirea din sistem
Mergând mai departe, Sarah Ann Oates, profesor la Universitatea din Maryland, afirmă că în 2030, auditoriul internetului ar putea fi împărțit, în funcție de interese, între ”clanuri” și ”triburi”. Comunicarea utilizatorilor se va concentra exclusiv pe cercul restrâns de prieteni. ”Regimurile autoritare își vor izola cetățenii, transferându-i pe platforme naționale. Prin urmare, utilizatorii vor începe să părăsească platformele media globale și vor interacționa doar cu prieteni și cu grupuri de interese apropiate. Anonimitatea va dispărea”, crede Oates.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...