Internetul, în pericol și un pericol! Planeta are nevoie de altă rețea globală
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Rusia efectuează luni teste ale echipamentelor care îi vor permite să îşi izoleze internetul de serverele străine
Rusia efectuează luni teste ale echipamentelor care îi vor permite să îşi izoleze internetul de serverele străine
Internetul ar putea fi amenințat de schimbările climatice, dar, în același timp, dependența omenirii de sfera digitală are o influență asupra climei. Până în 2030, internetul ar putea consuma mai mult de o cincime din întreaga energie produsă la nivel mondial. Un lucru pare a fi evident: consumul nemăsurat de conținut online ne va costa mult, pentru că va planeta va avea de suferit.

Când încălzirea globală ne va lăsa fără cafeaua de dimineață și paharul de vin de la cină, ne vom descărca furia prin postări pe Twitter, vom citi articole pe această temă pe toate site-urile posibile și vom urmări filmulețe haioase pe Youtube, scrie publicația americană Gizmodo. Vom face așa până când toate site-urile nu se vor prăbuși și internetul va înceta să mai funcționeze. Clima va schimba, în ultimă instanță, și internetul.

Dacă, desigur, nu vom reuși să pregătim rețeaua pentru viitoarele furtuni. Multe vor trebui schimbate, pentru că actualul internet nu este sigur. Pe de o parte, creșterea nivelului mării amenință să inunde cablurile și stațiile care trimit internetul în casele noastre. În același timp, încălzirea globală ar putea face mult prea costisitoare menținerea condițiilor optime de tmperatură pentru centrele de calcul. Iar incendiile de pădure, tot mai numeroase și mai violente în ultimii ani, ar putea distruge totul.

Pe de altă parte, pentru crearea și exploatarea tututot unităților de prelucrare a datelor, pentru funcționarea tuturor computerelor, smartphone-urilor și a altor dispozitive conecatate la internet va fi nevoie de o cantitate imensă de energie, ceea ce va contribui la încălzirea globală, grăbind prăbușirea generală.

Citește și Primul internet militar în Europa. Cine se află în spatele lui

În aceste condiții, pentru a salva internetul și pe noi înșine, trebuie revizuită întreaga infrastructură existentă, trebuie găsite metode de lucru mai ecologice. Și, nu în ultimul rând, trebuie regândită interacțiunea noastră cu lumea digitală. Cu alte cuvinte, planeta albastră și toți cei care o locuiesc, acum și în viitor, are nevoie de alt internet, concluzionează publicația citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...


pixel