BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Când încălzirea globală ne va lăsa fără cafeaua de dimineață și paharul de vin de la cină, ne vom descărca furia prin postări pe Twitter, vom citi articole pe această temă pe toate site-urile posibile și vom urmări filmulețe haioase pe Youtube, scrie publicația americană Gizmodo. Vom face așa până când toate site-urile nu se vor prăbuși și internetul va înceta să mai funcționeze. Clima va schimba, în ultimă instanță, și internetul.
Dacă, desigur, nu vom reuși să pregătim rețeaua pentru viitoarele furtuni. Multe vor trebui schimbate, pentru că actualul internet nu este sigur. Pe de o parte, creșterea nivelului mării amenință să inunde cablurile și stațiile care trimit internetul în casele noastre. În același timp, încălzirea globală ar putea face mult prea costisitoare menținerea condițiilor optime de tmperatură pentru centrele de calcul. Iar incendiile de pădure, tot mai numeroase și mai violente în ultimii ani, ar putea distruge totul.
Pe de altă parte, pentru crearea și exploatarea tututot unităților de prelucrare a datelor, pentru funcționarea tuturor computerelor, smartphone-urilor și a altor dispozitive conecatate la internet va fi nevoie de o cantitate imensă de energie, ceea ce va contribui la încălzirea globală, grăbind prăbușirea generală.
Citește și Primul internet militar în Europa. Cine se află în spatele lui
În aceste condiții, pentru a salva internetul și pe noi înșine, trebuie revizuită întreaga infrastructură existentă, trebuie găsite metode de lucru mai ecologice. Și, nu în ultimul rând, trebuie regândită interacțiunea noastră cu lumea digitală. Cu alte cuvinte, planeta albastră și toți cei care o locuiesc, acum și în viitor, are nevoie de alt internet, concluzionează publicația citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...