Investiție de 90 de milioane de dolari pentru scriere corectă
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Grammarly care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă
Grammarly care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă
Firma IT Grammarly, care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă în limba engleză folosit de 20 de milioane de utilizatori, a anunțat vineri că a obținut o nouă investiție, de 90 de milioane de dolari.

Grammarly care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă în limba engleză folosit de 20 de milioane de utilizatori, a anunțat vineri că a obținut o nouă investiție, de 90 de milioane de dolari.

Pentru ce investește Samsung 11 miliarde de dolari? Vezi ce vor să facă

Firma IT nu a dezvăluit care este valoarea sa, la care s-a făcut finanțarea, dar susține că a intrat în rândul „unicornilor” , adică startup-uri care valorează cel puțin 1 miliard de dolari și care nu sunt listate la bursă, conform Axios. Runda de investiții este condusă de fondul General Catalyst, care a mai finanțat startup-ul.

Cu cei 90 de milioane de dolari, Grammarly își va dezvolta mai departe tehnologia de inteligență artificială (AI), pentru a ajuta utilizatorii vorbitori nativi sau non-nativi de limbă engleză din întreaga lume să scrie corect și să se exprime mai bine.

„Scrierea ne ajută să obținem succes personal, profesional și academic, dar o comunicare eficientă necesită talent și timp”, spun cei de la Grammarly.

Firma IT a fost fondată în anul 2009, la San Francisco, de Alex Shevchenko, Dmytro Lider și Max Lytvyn. Până în prezent, a strâns investiții de 200 de milioane de dolari.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel