Investiții de 10 miliarde de dolari în noul oraș din Arabia Saudită, Neom
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Oraș futurist
Oraș futurist
În colaborare cu o companie din Danemarca, firma care conduce proiectul construirii unui nou oraș în regatul Arabiei Saudite va face primele investiții care țin de logistică și infrastructură cât și furnizarea de materiale și bunuri necesare dezvoltării.

În cadrul proiectului emblematic al Arabiei Saudite NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, s-a înființat marți o societate mixtă ("joint venture") de 10 miliarde de dolari cu compania daneză DSV, al treilea mare expeditor de mărfuri din lume, au anunțat acestea într-o declarație comună.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat planurile pentru NEOM, menit să găzduiască în cele din urmă 9 milioane de oameni, în 2017, ca parte a planului său de reformă Vision 2030, care vizează diversificarea economiei în afara petrolului, arată Reuters.

"Parteneriatul se va concentra pe furnizarea de servicii logistice pentru NEOM în următorii ani", se arată în declarație, adăugând că NEOM va deține 51% din societatea mixtă și DSV 49%.

"Societatea mixtă va asigura managementul lanțului de aprovizionare de la un capăt la altul, dezvoltarea și investițiile în active și infrastructură de transport și logistică, precum și transportul și livrarea de bunuri și materiale în cadrul NEOM", au precizat companiile.

Se așteaptă că cele două companii să creeze peste 20.000 de oportunități de muncă în noul oraș saudit, au adăugat acestea.

Fondul suveran de investiții al regatului, Fondul de investiții publice, este investitorul principal în NEOM, o dezvoltare de înaltă tehnologie de 26.500 de kilometri pătrați (10.230 de mile pătrate) la Marea Roșie.

Orașul se dezvoltă în zona de nord-vest a Arabiei Saudite și are diverse forme de relief, atât munte cât și zonă cu deschidere la mare, fiind una dintre cele mai răcoroase zone din Golful Persic. 

NEOM este proiectat cu emisii zero de carbon, cu o economie circulară, cu energie provenită în proporție de 100% din surse regenerabile.  

Citește și: Prințul moștenitor saudit a dezvăluit planurile orașului futurist NEOM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel