ANAF nu mai are voie să taxeze dublu! Lege clară pentru stocarea energiei
Parlamentul României urmează să...
Acțiunile nord-americane – constând în principal din fonduri axate pe Statele Unite – au înregistrat intrări nete de 1,8 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde de dolari) din partea investitorilor britanici în luna martie, fiind a treia cea mai bună lună din întreaga serie de date pe 10 ani, întrucât investitorii au încercat să „cumpere pe scădere” după un început slab de an pentru acțiunile americane, reiese din datele cabinetului de consultanță Calastone.
Creșterea achizițiilor a fost impulsionată și de o tradiție sezonieră în Regatul Unit, când, un luna martie sunt preferate acțiuni americane, pentru a profita de avantajele fiscale înainte de sfârșitul anului fiscal britanic, pe 5 aprilie.
„Apetitul puternic pentru acțiunile americane din martie este în contradicție cu forțele dominante de pe piețele globale, care înregistrează o rotație pronunțată a activelor americane către piețe precum Europa și Regatul Unit”, a declarat Edward Glyn, responsabil pentru piețele globale la Calastone.
Acțiunile americane erau deja în scădere de la începutul anului înainte de anunțul tarifelor vamale făcut de Trump miercurea trecută, dar aceste scăderi s-au transformat într-o prăbușire spectaculoasă în zilele următoare, pe măsură ce investitorii s-au grăbit să vândă acțiuni.
Miliarde de dolari
Deprecierile de pe piețele bursiere atrag din ce în ce mai mulți investitori individuali care caută să „cumpere pe scădere”. Investitorii individuali au cumpărat acțiuni în valoare de 4,7 miliarde de dolari joia trecută, cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, a indicat JPMorgan într-o notă publicată vineri.
Volumul tranzacțiilor, atât de intrare, cât și de ieșire, în cazul acțiunilor americane, a fost mult mai mare decât de obicei în luna martie, a precizat Calastone, ceea ce sugerează un dezacord între investitori în privința perspectivelor pieței americane, care a depășit în performanță rivalii săi în ultimii ani.
Per ansamblu, fondurile de acțiuni au înregistrat intrări nete de 1,4 miliarde de lire sterline din partea investitorilor britanici în martie, deși aceștia au retras 1,2 miliarde de lire din acțiunile britanice, potrivit datelor Calastone.
Investitorii au retras, de asemenea, 700 de milioane de lire din fondurile de obligațiuni în cursul lunii, în timp ce fondurile de piață monetară – considerate valori refugiu – au atras 513 milioane de lire în capital proaspăt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Parlamentul României urmează să...
Senatul dezbate la Comisia de...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Una dintre companiile care...
Pe fondul tensiunilor...
Persoanele fizice care au...
Peste 14.000 de proiecte de...
În ciuda speculațiilor tot mai...
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Guvernul prelungește cu cinci...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Într-o lume în care...
Acțiunile producătorilor...
O nouă scădere impresionantă a...
Este o listă întreagă de...
O încercare de a evita noile...
Președintele american Donald...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Industria farmaceutică amenință...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...