Israelul trece la următoarea etapă. Rezultatele vaccinării se văd
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Pe fondul intensei campanii de vaccinare, Israelul îşi va relaxa măsurile de restricţii, în cadrul ieşirii din cea de-a treia perioadă de carantină de la începutul pandemiei de COVID-19. Intrarea în sălile de sport, hoteluri, piscine şi sălile de spectacol va fi autorizată DOAR persoanelor care au primit ambele doze de vaccin sau vindecate de COVID-19.

După ce a anunţat o relaxare cu deschiderea anumitor magazine şi reluarea unor servicii săptămâna trecută, guvernul israelian a decis să autorizeze, cu începere de la 21 februarie, deschiderea magazinelor stradale, centrelor comerciale, pieţelor, muzeelor şi librăriilor, notează Agerpres.

Intrarea în sălile de sport, hoteluri, piscine şi sălile de spectacol va fi autorizată DOAR persoanelor care au primit ambele doze de vaccin sau vindecate de COVID-19.

Restaurantele şi barurile vor fi autorizate să se redeschidă din 7 martie, dacă numărul de contaminări va continua să scadă, precizează comunicatul premierului.

Zborurile internaţionale, suspendate aproape toate din 24 ianuarie, nu vor fi reluate înainte de 20 februarie, a anunţat guvernul, care menţine şi închiderea frontierelor terestre, cu excepţia cazurilor speciale.

Citește și: Sondaj. Câtă încredere au românii în vaccinul anti-Covid-19

De la jumătatea lunii decembrie şi datorită unui acord cu gigantul Pfizer privind schimbul de date medicale, Israelul a vaccinat peste 3,9 milioane de persoane (peste 40% din populaţia sa) dintre care peste 2,5 milioane au primit şi a doua doză.

Ţara cu nouă milioane de locuitori a înregistrat oficiale peste 729.000 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2, între care 5.406 decese de la începutul pandemiei.

Israelul înregistrează în prezent o medie de circa 4.900 de noi cazuri de infecţii zilnic faţă de aproape 8.000 la jumătatea lunii ianuarie, potrivit cifrelor oficiale. Şi cum vaccinul necesită un anumit timp înainte de a fi eficient, autorităţile se aşteaptă să vadă numărul de cazuri şi în special pe cel al spitalizărilor diminuându-se în săptămâinile următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel