Italia anunţă că va vota împotriva planului UE de a interzice vânzarea de automobile noi cu motoare termice

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Trafic. Foto: Pexels.com
Trafic. Foto: Pexels.com
Italia va vota împotriva planului UE de a interzice vânzarea de automobile noi echipate cu motoare termice.

Italia intenţionează să voteze împotriva planurilor europene de a interzice în 12 ani vânzarea maşinilor noi alimentate cu benzină şi motorină, a anunţat ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, transmite Reuters.

Parlamentul European a aprobat, luna aceasta, printr-un vot final, un proiect de regulament care pune punct vânzării de automobile noi echipate cu motoare termice începând din 2035, ca parte a pachetului "Pregătiţi pentru 55".

Noua legislaţie stabileşte calea de urmat pentru a reduce la zero emisiile de dioxid de carbon pentru autoturismele şi vehiculele utilitare uşoare noi până în 2035. Este vorba de un obiectiv aplicabil întregului parc de vehicule de la nivelul Uniunii ce presupune reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 produse de autoturismele şi camionetele noi, comparativ cu 2021. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 au fost fixate la 55% pentru autoturisme şi 50% pentru camionete.

"La reuniunea de la Bruxelles a ambasadorilor statelor membre UE, Italia îşi va exprima poziţia împotriva reglementării propuse de UE de a interzice producţia şi vânzarea de maşini şi camionete cu motoare cu combustie internă, până în 2035", a declarat ministrul Energiei.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Roma anunţa că vrea să se alieze cu Franţa şi Germania pentru a influenţa şi a încetini ritmul implementării legislaţiei UE în privinţa emisiilor vehiculelor şi camioanelor.

"Italia crede că alegerea maşinilor electrice nu ar trebui să fie singurul mod pentru a ajunge la emisii zero în faza de tranziţie", a adăugat Pichetto Fratin.

 

Din aceeaşi categorie: Aproape 10 milioane de vehicule sunt înmatriculate, în prezent, în România

 

Ministerul de Interne transmite că, anul trecut, au fost emise 1.073.522 permise de conducere (faţă de 958.985 în anul 2021), dintre care 317.292 permise au fost eliberate ca urmare a susţinerii examenului prevăzut de lege (cu aproximativ 30% mai mult faţă de 2021).

De asemenea, au fost emise peste 3 milioane plăci cu numere de înmatriculare.

În 2022, erau înmatriculate peste 9,9 milioane de vehicule, înregistrându-se o creştere a parcului auto naţional cu aproape 3 procente faţă de începutul anului.

De asemenea, 396.879 vehicule uzate importate au fost înmatriculate în România anul trecut, cu aproximativ 16 procente mai puţin faţă de 2021.

Poliţiştii Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări au emis, anul trecut, peste 1,4 milioane certificate de înmatriculare (mai puţin cu 82.256 faţă de anul 2021, reprezentând o scădere de 5,30%) şi aproximativ 464.000 autorizaţii de circulaţie provizorii, înregistrând astfel o scădere de 21,37% faţă de anul 2021.

Începând cu 27 iunie 2022, în România au fost introduse "numerele verzi" pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2. Modificarea legislativă a avut drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante.

Astfel, în România, în 2022, au fost emise 6.116 plăcuţe verzi pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2. În ţara noastră sunt înmatriculate peste 23.000 de vehicule electrice şi aproape 120.000 vehicule hibride.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel