Italia: Un virus extrem de rar stârnește panică și groază

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Totul a pornit de la o pisicuță
Totul a pornit de la o pisicuță
După ce a plătit un tribut greu pandemiei de coronavirus, Europa este atentă ca nimic să determine reapariția bolii. Dar când un virus extrem de rar și-a făcut reapariția în Italia la unul dintre animalele cele mai răspândite pe Bătrânul continent, panica a devenit rapid palpabilă.

Totul a început la mijlocul lunii iunie, când, la Arezzo, în Toscana, o pisică domestică s-a îmbolnăvit. ”Pe 12 iunie, proprietarii felinei s-au întors acasă după două zile petrecute în afara orașului. Pisica a devenit extrem de agresivă, a mușcat trei dintre membrii familiei. A fost dusă la veterinar, unde a avut același comportament straniu, de fiară sălbatică”, a relatat cotidianul La Repubblica. 

Animalul a fost trimis la o structură specializată în probleme neurologice, unde a decedat. Analizele ulterioare au permis identificarea maladiei de care suferea - un tip de Lyssarivurs, extrem de rar. ”Nu a fost identificat decât o singură dată, la un liliac din Caucaz, în 2002”, a precizat, la rândul său, publicația Il Fatto Quotidiano. 

Toți cei 13 membri ai familiei au fost supuse unui tratament preventiv: primarul din Arezzo nu vrea să-și asume nici un risc. Ca atare, și celelalte animale ale familiei au fost sechestrate, iar câine din localitate nu pot circula decât cu lesă. Oamenii au fost îndemnați, de asemenea, să semnaleze orice comportament ciudat la animalele lor de companie. 

Citește și Covid-19. Încă o descoperire îi uimește și alarmează pe cercetători

La Roma, ministerul Sănătății a decis constituirea unui grup tehnic și științific pentru examinarea situației și pentru a trage concluziile necesare”, a menționat Il Fatto Quotidiano. Profesorul Canio Bonavoglia, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Bari, crede că, probabil, ”totul a pornit de la un liliac atins de Lyssavirus și care, paralizat de virus, a căzut pe pământ. Pisica s-a apropiat, a fost mușcată și, astfel, a luat virusul”, a explicat specialistul, subliniind că, deocamdată, nu există indicii că Lyssavirusul este un pericol pentru om. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel