Jaguar ia fața producătorilor auto cu noul său vehicul electric I-Pace. Tesla, pusă în dificultate
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Jaguar a lansat pe piață I-Pace, primul său vehicul 100% electric, un crossover care exploatează la maximum spațiul interior și are o autonomie de peste 320 de km. Este un rival de temut pentru Tesla și primul dintr-o lungă serie de astfel de vehicule ale producătorului european.

Mișcarea făcută de Jaguar are ca scop adaptarea spre noua tendință din industrie.

Dacă noul model este unul peste calitățile Tesla, I-Pace trebuie  să facă față și viitorilor săi competitori precum, Audi E-Tron, Mercededs Benz EQC și Porche Taycan.

Exteriorul are un design curat cu o capotă scundă, caroserie aerodinamică cu un coeficient de frecare de 0,29, o aerodinamicitate care permite o cât mai lungă călătorie cu un singur plin. Tot designul caroseriei are menirea de a face vehiculul cât mai aerodinamic dar și atractiv din punct de vedere estetic.

Interiorul este tipic de Jaguar. Tapițeriile sunt din piele, scaunele foarte comode, iar liniile bordului și a panourilor ușilor sunt simple și elegante. Trapa de sticlă din capotă menține interiorul bine luminat și aerisit, spațiul atât în față cât și în spate este judicios împățit astfel că adultii pot sta comod.

I-Pace este dotat cu două motoare electrice unul în față și un al doilea în spate, impeună dezvotlând 394 cai putere. Alimentarea vine de la un pachet de baterii de 90 kw/oră, montat în podeaua vehiculului ceea ce conferă mașinii un centru de greutate jos.
Mașina poate ajunge la în 4,5 secunde la 100 km/h.

Bateria se încarcă complet în aproximativ 40 de minute la un încărcător rapid iar la o priză normală, bateria se încarcă în 10 ore.

Prețul unui Jaguar I-Pace este de 75.850$

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel