Jaguar Land Rover vrea să recruteze angajaţii concediaţi de Musk şi Zuckerberg de la Twitter şi Facebook
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Jaguar Land Rover vrea să recruteze angajaţii concediaţi de Twitter şi Facebook.

Constructorul auto Jaguar Land Rover a anunţat vineri că este interesat să îi recruteze pe foştii angajaţi ai unor companii de tehnologie precum Meta Platforms Inc. şi Twitter Inc., pentru a ocupa locurile vacante în sectoarele digital şi inginerie, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă, producătorul de automobile de lux a informat că vrea să angajeze aproximativ 800 de persoane în Marea Britanie, SUA, Irlanda, India, China şi Ungaria. Locurile de muncă oferite sunt în domenii precum conducere autonomă, inteligenţă artificială, electrificare, cloud software, analiza datelor şi învăţarea de către maşini.

Mai multe companii din tehnologie au început să îşi restructureze personalul şi să limiteze angajările, fiind afectate de diminuarea cheltuielilor consumatorilor şi aprecierea dolarului american.

Meta Platforms, proprietarul reţelei sociale Facebook, a anunţat că va elimina aproximativ 11.000 de locuri de muncă, prima mare rundă de concedieri demarată în istoria reţelei sociale, în timp ce preluarea Twitter de către Elon Musk a condus la un val de plecări.

Amazon, Microsoft şi Snapchat au anunţat la rândul lor programe de restructurări de personal.

Jaguar Land Rover, o companie controlată de grupul Tata Motors Ltd. din India, a subliniat că muncitorii din tehnologie pe care vrea să îi recruteze au competenţe care sunt esenţiale în conceperea şi construirea următoarei generaţii de automobile electrice a JLR, citează Agerpres. 

 

Vezi şi: Moody's a îmbunătăţit perspectiva pentru ratingul Renault, de la "negativă" la "stabilă"

 

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat vineri că a decis să îmbunătăţească perspectiva pentru ratingul constructorului auto francez Renault, de la "negativă" la "stabilă", pe fondul perspectivelor de îmbunătăţire a profitabilităţii ca urmare a planului său strategic, informează Reuters.

De asemenea, Moody's a confirmat ratingul "Ba2" atribuit Renault, care în opinia agenţiei de evaluare reflectă poziţia Renault drept unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, cu o poziţia competitivă solidă în Franţa şi o bună diversificare geografică, recentele lansări de noi modele şi poziţia sa avansată în domeniul vehiculelor hibride şi electrice, precum şi lansarea planului strategic intitulat "Renaulution", care îşi propună să îmbunătăţească profitabilitatea şi fluxul de numerar.

"Modificarea perspectivei la stabilă reflectă îmbunătăţirea profitabilităţii Renault în prima jumătate a lui 2022 şi aşteptările referitoare la noi îmbunătăţiri ca urmare a punerii în aplicare a planului strategic Renaulution", a informat vice-preşedintele Moody's, Matthias Heck.

La începutul acestei luni, Renault a anunţat o revizuire a planului strategic Renaulution, lansat pentru prima dată în ianuarie 2021. Conform noului plan, compania intenţionează să îşi modifice structura organizaţională şi să separe activităţile din domeniul vehiculelor electrice, într-o divizie denumită "Ampere", de cele cu motoare pe combustie. Noua structură va fi implementată treptat, începând din 2023, şi va îmbunătăţi opţiunile de finanţare pentru grup, ceea ce în general este un element pozitiv pentru rating, subliniază Moody's.

Pe parcursul următoarelor 12-18 luni, Moody's se aşteaptă ca marja de profit operaţional a Renault să continue să se îmbunătăţească până la aproximativ 2% să genereze un flux pozitiv de numerar de ordinul sutelor de milioane de euro şi să reducă raportul datorie/EBITDA până la aproximativ 4x la finele lui 2022.

Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 5 mărci ale sale - Renault - Dacia - Lada - Alpine şi Mobilize - şi propune clienţilor săi soluţii de mobilitate durabile şi inovatoare. Prezent în peste 130 de ţări şi având peste 170.000 de salariaţi, Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel