Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Comentariile sale survin după ce duminică agenţia de ştiri Kyodo a relatat - citând oficialităţi din Marea Britanie, Statele Unite şi alte ţări - că Japonia a decis să nu ia parte la emiterea unei declaraţii în care China era criticată pentru noua lege care ar putea pune în pericol autonomia specială şi libertăţile Hong Kongului.
Dar Tokyo a fost profund îngrijorat, a declarat Abe în parlament.
"Hong Kong este un partener extrem de important atât în ceea ce priveşte relaţiile economice strânse, cât şi relaţiile umane, şi este important ca sistemul original 'o ţară, două sisteme' să fie menţinut, iar lucrurile să continue stabil şi democratic", a spus el.
De ce moștenitorul imperiului Samsung ar putea intra iar la închisoare
Japonia şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la decizia Beijingului într-o declaraţie difuzată la 28 mai, ziua în care China a adoptat legea, şi i-a cerut ambasadorului chinez să-şi prezinte punctul de vedere.
O sursă guvernamentală familiară cu chestiunea a spus că Japonia nu a participat la declaraţia comună în parte din cauza unei "notificări mai degrabă din scurt" şi în parte pentru a se concentra asupra eforturilor depuse de către G7 în ansamblul său.
"Japonia a luat poziţia pentru a face ceea ce are de făcut în mod independent, în acest caz din cauza - în primul rând - a restricţiilor de timp şi - în al doilea rând - ca urmare a poziţiei noastre de bază, de a ne concentra eforturile în cadrul G7 ", a declarat sursa pentru Reuters.
Alte ţări şi-au exprimat aprecierea pentru eforturile independente ale Japoniei, a adăugat sursa citată, sub rezerva anonimatului, din cauza caracterului sensibil al subiectului.
"Ne-am exprimat direct şi prompt opiniile la adresa Chinei la nivel înalt şi ne-am făcut cunoscut destul de clar punctul nostru de vedere către societatea internaţională", a declarat într-o conferinţă de presă Yoshihide Suga, şeful de cabinet al premierului nipon.
Japonia se află într-o poziţie complicată pe fondul tensiunilor dintre China şi SUA pe tema chestiunii Hong Kongului, în contextul în care autorităţile nipone planifică vizita de stat a preşedintelui chinez Xi Jinping, programată iniţial pentru începutul lunii aprilie, dar amânată din cauza faptului că ambele părţi au căzut de acord că trebuie acordată prioritate măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...