Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Referindu-se la cele două părţi ale proiectului său, un plan pentru infrastructură şi un program de cheltuieli sociale, el a afirmat că "a te opune acestor investiţii înseamnă a fi complice la declinul american".
"Aceste legi sunt competitivitate versus cumpătare. A crea oportunităţi mai degrabă decât declinul. A conduce lumea sau a privi cum lumea ne depăşeşte", a declarat preşedintele american la Howell, în statul Michigan, unde tocmai vizitase un centru de pregătire sindicală.
"Concurenţii noştri nu pierd timpul", a spus el, menţionând în special China care "produce în prezent mai mult oţel într-o lună decât America într-un an" şi care a preluat conducerea dezvoltării maşinilor electrice.
Democratul, care a spus că a dorit să scape de "zgomotul" din Washington, a ales pentru vizita sa un district unde Donald Trump l-a devansat cu puţin la ultimele alegeri prezidenţiale.
Joe Biden vrea să aloce 1.200 miliarde de dolari pentru infrastructura fizică (drumuri, poduri, internet), cea mai concretă şi consensuală componentă a programului său, care seduce chiar unii congresmeni republicani.
Dar el mai are în vedere reducerea costurilor educaţiei, îngrijirii copiilor şi asistenţei medicale pentru bătrâni, tot atâtea proiecte despre care conservatorii nu vor să audă.
Citește și Joe Biden a vorbit despre un NOU RĂZBOI RECE CU CHINA
Anunţat cu o valoare iniţială de 3.500 miliarde de dolari, proiectul de lege pentru această componentă socială îi scindează chiar şi pe democraţi: pe de o parte moderaţii care consideră suma exagerată şi, pe de altă parte, mai mulţi aleşi din aripa stângă, care cer acţiuni ambiţioase.
Aceste două proiecte ale lui Joe Biden sunt destul de populare deocamdată, deşi cota de încredere în preşedinte, care a scăzut sub 50% de la retragerea haotică din Afganistan, este în declin.
Într-un sondaj publicat marţi de Universitatea Quinnipiac, 62% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea investiţiilor în infrastructură (comparativ cu 65% în august), iar 57% privesc pozitiv cheltuielile sociale planificate (comparativ cu 62% în august ), păstrând chiar suma iniţială de 3.500 de miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...