SUA anunţă că "vor fi consecinţe" după ce un jurnalist american a fost UCIS în Ucraina

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un ziarist american a fost ucis în Ucraina. 

Update: SUA anunță „consecințe adecvate" Rusiei după uciderea jurnalistului american Brent Renaud. Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor impune „consecințe adecvate" Rusiei, potrivit BBC. Vestea morții jurnalistului a fost „șocantă și îngrozitoare", a spus el, iar oficialii americani se vor consulta cu oficialii ucraineni pentru a stabili cum s-a produs decesul.

Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis duminică de forțele ruse în Ucraina. Colegul său, Juan Arredondo, a ajuns la spital în urma incidentului în care Brent Renaud a fost ucis. Juan Arredondo a povestit unui reporter italian că se afla împreună cu Brent Renaud și filmau plecarea unor refugiați din Irpin.

„Au început să tragă în noi. Așa că șoferul s-a întors, iar ei au continuat să tragă”, a spus Juan Arredondo, potrivit BBC.

Ştirea iniţială: Un jurnalist american a fost ucis şi un altul rănit de gloanţe, duminică, la Irpin, la marginea de nord-vest a Kievului, unde forţele ucrainene luptă împotriva celor ruse, au anunţat surse concordante, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi au fost loviţi în timp ce circulau în maşină cu un civil ucrainean, de asemenea rănit, a declarat pentru AFP Danylo Shapovalov, medic angajat de forţele ucrainene şi care a preluat victimele. Un jurnalist AFP a văzut cadavrul jurnalistului ucis.

Cei de la New York Times se declară întristați de veste, dar spun că nu ei sunt cei care l-au trimis pe jurnalist în Ucraina, iar legitimația e veche. Potrivit publicaţiei, ultima colaborare a jurnalistului Brent Renaud cu New York Times a fost în 2015

Poliția din Kiev a anunțat inițail că un jurnalist de la New York Times a fost ucis de forțele ruse, conform Sky News. Ar fi vorba de Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani.

 

Citeşte şi: Avertismentul care schimbă totul: "NATO ar putea INTERVENI în Ucraina, dacă Rusia foloseşte arme chimice. E ceva ce lumea nu a mai văzut"

 

Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să își reconsidere decizia de a nu interveni militar în conflict, a declarat președintele polonez Andrzej Duda. În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că președintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

"Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a spus el.

"Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă."

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: "Bineînțeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar... dacă folosește arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situația fundamental. Cu siguranță, [NATO]... ar trebui să se așeze la masă și va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa..., ci pentru întreaga lume", citează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel