Kamala Harris, proiect economic axat pe puterea de cumpărare

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Kamala Harris / FOTO: https://www.facebook.com/KamalaHarris/photos?locale=fr_FR
Kamala Harris / FOTO: https://www.facebook.com/KamalaHarris/photos?locale=fr_FR
Oficial, programul economic va fi prezentat astăzi, în Carolina de Nord, dar echipa de campanie a candidatei democrate a dezvăluit deja câteva măsuri cheie.

Printre acestea: construcția a trei milioane de locuințe noi, un ajutor pentru o primă achiziție importantă, ce poate ajunge la 25.000 de dolari sau chiar legi menite să descurajeze speculațiile imobiliare.

Kamala Harris promite, de asemenea, ajutoare pentru familiile cu nou-născuți, fiind vorba, în cazul de față, de un credit de până la 6.000 de dolari. Candidata democrată își propune, totodată, să atace companiile care „umflă” prețurile în mod nejustificat, în special la produsele alimentare.

Vicepreședintele are planuri și în ceea ce privește sănătatea: vrea să extindă la întreaga populație sistemul care plafonează prețul insulinei la 35 de dolari pe lună pentru seniori și să abordeze datoriile contractate de americani pentru a se îngriji. 

Abordare mai umană

Acolo unde Joe Biden a pariat pe investiții majore și pe crearea de  locuri de muncă industriale, Kamala Harris optează așadar pentru o abordare de natură mai umană, în jurul câtorva propuneri care speră să fie concrete și atrăgătoare.

Harris știe că mandatul lui Biden a fost subminat politic de costul ridicat al vieții, deși economia americană prezintă semne clare de redresare, cu un șomaj în scădere și o inflație care dă înapoi. 

În replică, contracandidatul Donald Trump a declarat că, „de-a lungul istoriei, au fost numeroase încercările de a limita prețurile, dar toate au eșuat, astfel că în fața magazinelor continuă să fie cozi, penuriile nu au fost rezolvate, iar inegalitățile au explodat, pur și simplu”.

Tăvălugul inflației

Echipa de campanie a lui Kamala Harris îl acuză pe candidatul republican că a pregătit cadouri fiscale pentru „prietenii săi ultrabogați”. Tabăra democraților mai susține că acea creștere a taxelor vamale preconizată de Donald Trump ar repune în mișcare tăvălugul inflației. 

Potrivit unui sondaj publicat vineri de Universitatea din Michigan, 41% dintre consumatori consideră că vicepreședintele este un candidat mai bun pentru economie, 38% considerând că, dimpotrivă, Donald Trump este alegerea potrivită pentru acest domeniu.

Confirmarea unui eșec deja previzibil

Un sondaj care poate fi catalogat drept o confirmare a eșecului spre care se îndreaptă candidatul republican, fost om de afaceri și care, până la intrarea în scenă a Kamalei Harris a fost favoritul americanilor. Trump pare tot mai furios de propunerile lansate de Harris, precum elimintarea taxelor pe bacșișurile acordate în industria ostitalității și în alte activități de servicii. Republicanul a acuzat-o că a „plagiat” una dintre ideile sale.

Avertismentul piețelor

De asemenea, ea a promis, în caz de victorie pe 5 noiembrie, majorarea salariului minim.

Acolo unde Joe Biden a trebuit să lupte cu o economie în plină supraîncălzire, cu prețurile în creștere, vicepreședintele va trebui, probabil, să ia în considerare un scenariu opus: cel al unei răciri prea mari.

Pe 5 august, piețele globale au transmis un fel de avertisment, cu o zi întunecată a pieței bursiere, alimentată de temerile de recesiune în cea mai mare putere a lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel