Amazon, companie înfiinţată în 1994 de Jeff Bezos, rămâne cel mai valoros brand global, cu o valoare estimată la 684 miliarde de dolari, fiind urmată de Apple, înfiinţată în 1976, cu 612 miliarde de dolari, şi Google, cu 458 miliarde de dolari, arată datele Kantar.
Pe locul cinci se află gigantul chinez de social media Tencent, iar pe locul şapte este Alibaba, echivalentul chinez al Amazon.
"Brandurile din China înregistrează progrese semnificative deoarece din ce în ce mai multe companii sunt interesate să se dezvolte din punct de vedere tehnologic şi să-şi demonstreze capacităţile de a se alinia tendinţelor majore de pe piaţa chineză şi globală", a apreciat Graham Staplehurst, director în cadrul Kantar.
Veşti PROASTE pentru ȘOFERI. Ce se întâmplă cu mașinile diesel şi cele pe benzină
Cinci branduri şi-au dublat valoarea: giganţii chinezi din domeniul comerţului electronic Pinduoduo şi Meituan, producătorul de lichior Moutai, TikTok şi Tesla.
Tesla, înfiinţată în 2003, a fost brandul cu cea mai rapidă creştere şi cel mai valoros din sectorul auto, valoarea sa a crescut în ritm anual cu 275%, la 42,6 miliarde de dolari, arată datele Kantar.
Principalele branduri din China şi-au consolidat dominaţia asupra celor din Europa: 14% dintre principalele 100 de branduri sunt din China, în creştere faţă de 11% în urmă cu un deceniu, în timp ce pentru brandurile europene procentul este de 8%, în scădere de la 20% în urmă cu un deceniu.
Principalele branduri din Europa sunt grupul francez Louis Vuitton (locul 21) şi firma germană de software SAP (locul 26). Singurul brand britanic de pe listă este
Vodafone (locul 60).
Dominante sunt brandurile din SUA, în condiţiile în care 74% dintre principalele 100 de branduri sunt din această ţară.
Conform datelor Kantar, valoarea totală a principalelor 100 de branduri globale este de 7.100 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.