Kim Jong Un a obligat populația să abandoneze animalele de companie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un înalt diplomat nord-coreean a recunoscut că Statele Unite au încercat recent să contacteze Phenianul, dar a numit încercările drept „truc ieftin”.
Un înalt diplomat nord-coreean a recunoscut că Statele Unite au încercat recent să contacteze Phenianul, dar a numit încercările drept „truc ieftin”.
Kim Jong Un nu mai vrea să vadă animale de companie în țara sa. Motivul? Potrivit acestuia, deținerea unui animal de companie reprezintă simbolul unei „tendințe corupte a ideologiei burgheze”, o formă de „decadență occidentală”, explică New York Post, citat de 7sur7.be.

Abandonarea obligatorie

„Oamenii obișnuiți țin porci și vite în gospodării, dar înalți oficiali și cei înstăriți au câini ca animale de companie, ceea ce a stârnit resentimente în rândul claselor inferioare”, scrie publicația sud-coreeană Chosun Ilbo. După ce sunt identificați, rezidenții sunt nevoiți „să-și abandoneze câinii”. Dacă refuză, animalele lor sunt luațe cu forța de autorități și împușcate. "Unele animale sunt trimise în grădini zoologice de stat sau vândute restaurantelor care servesc carne de câine", mai relatează publicația.

ONU: Coreea de Nord probabil dezvoltă ARME NUCLEARE

O scuză

Potrivit Daily Mail și New York Post, invocarea „decadenței occidentale” este o scuză pentru a putea recupera animalele și a folosi carnea pentru a hrăni locuitorii. Potrivit ONU, 60% din cele 25,5 milioane de persoane din Coreea de Nord se confruntă cu "lipsa acută de produse alimentare".

Câinele a fost considerat de mult o delicatesă în această țară, deși animalul este din ce în ce mai puțin în meniul restaurantelor din Coreea de Nord. Pe de altă parte, mii de câini continuă să fie crescuți în ferme și ajung pe mesele sudicilor, relatează Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel