Kim Jong-un îi avertizează pe nord-coreeni
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Coreea de Nord și-a avertizat cetățenii să rămână în alertă din cauza Covid-19 în această iarnă și intenționează să își intensifice măsurile ca parte a controlului asupra virusului, potrivit presei locale.

Avertismentul vine în contextul în care Coreea de Nord a cerut joi consolidarea măsurilor împotriva virusului pentru sezonul de iarnă.

Rodong Sinmun, un organ de presă al Partidului Muncitorilor din Nord, a îndemnat cetățenii să rămână vigilenți în privința pandemiei și a făcut referire la modul special în care virusul ar putea ajunge la rezidenți.

"În sezonul de iarnă, este important să fim conștienți și să luăm măsuri anti-virus amănunțite", a spus acesta.

Ziarul a descris controlul virusului ca fiind un proiect "politic important".

Taxiul viitorului, testat în capitala Italiei (VIDEO)

În cadrul celui de-al 8-lea congres al partidului, care a avut loc în ianuarie, Kim Jong-un a dezvăluit un nou program axat pe autonomie, în contextul unor controale stricte la frontieră împotriva virusului și al sancțiunilor asupra economiei Coreei de Nord.

Jieun Baek, cercetător la Korea Project, a declarat la acea vreme: "Au întărit cu adevărat securitatea frontierelor cu mai mulți polițiști de frontieră. Au creat zone-tampon cu lățimea între unu și doi metri la graniță."

"Presa nord-coreeană a lansat, de asemenea, teorii marginale și afirmații neverificate privind modul de răspândire a virusului", a declarat atunci expertul.

Presa nord-coreeană a avertizat că fumătorii prezintă un risc mai mare de a contracta Covid-19 și că păsările migratoare sau chiar căderile de zăpadă ar putea răspândi virusul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel