Kim Jong Un: ”Să ne pregătim pentru o luptă dură”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara trebuie să fie pregătită pentru o "luptă dură" anul viitor pentru a continua să facă progrese în domenii precum apărarea, agricultura și construcțiile, a relatat joi presa de stat.

Kim a făcut aceste remarci miercuri, în cadrul unei reuniuni a comitetului central al Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, care a decis să organizeze o reuniune plenară a comitetului luna viitoare.

Kim a declarat că, deși țara încă se confruntă cu dificultăți economice, partidul a avut succes în a face presiuni pentru a îndeplini obiectivele politice și a implementa planul economic pe cinci ani pe care l-a prezentat la începutul acestui an, a declarat agenția oficială de știri KCNA.

Penurie de orice

"Este foarte încurajator faptul că schimbările pozitive au fost făcute în afacerile generale ale statului, inclusiv în politică, economie, cultură și apărare națională, după cum o demonstrează gestionarea stabilă a economiei de stat și marile succese înregistrate în sectoarele agricol și de construcții", a declarat Kim.

Citește și: Kim Jong-un îi avertizează pe nord-coreeni

"Anul viitor va fi unul important, deoarece ar trebui să ducem o luptă uriașă ca și anul acesta", a spus el.

Prin planul său, Kim a încercat să stimuleze economia și alimentarea cu energie electrică, dar agențiile ONU au declarat că lipsurile de alimente și de electricitate persistă, exacerbate de sancțiunile impuse din cauza programelor nucleare și de rachete ale Coreei de Nord, de pandemia COVID-19 și de dezastrele naturale.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de coronavirus, dar a închis granițele și a impus restricții de călătorie pe plan intern și alte măsuri, aparent pentru a controla sau preveni o epidemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel