Locul unde iei amendă dacă nu mănânci tot
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru o atitudine mai respectuoasă față de mâncare
Pentru o atitudine mai respectuoasă față de mâncare
Restaurantul Gulou Hotpot din Dubai a început să introducă amenzi pe nota de plată a consumatorilor care nu mănâncă tot ce au comandat, informează Time Out Dubai. 

Localul are o propunere specială: pentru 13,3 dolari, vizitatorii primesc acces nelimitat la preparate și băuturile din meniul zilei timp de două ore. Printre altele, Gulou Hotpot oferă supă, carne, tofu sau desert.

Dacă un consumator nu mănâncă toată porția pusă în farfurie, el primește o amendă de 13,6 dolari. Conducerea localului crede că, astfel, clienții vor reuși să-și calculeze forțele, determinându-i, totodată, să dea dovadă de mai mult respect pentru produsele alimentare.

Citește și Dubai, orașul care a învins încălzirea globală

În țările UE, lupta împotriva deșeurilor alimentare se duce pe bază legislativă. În Finlanda, spre exemplu, supermarketurile împart gratuit produse alimentare al căror termen de valabilitate este la limita expirării. În Franța, magazinele au interdicție de a arunca măncare încă din 2016. Marii retaileri de profili sunt obligați să ofere produse organizațiilor umanitare. În caz contrar, sunt amendați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel