Lansatoare de rachete HIMARS pentru România. Contractul a fost atribuit
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Sistemul este folosit în Statele Unite
Sistemul este folosit în Statele Unite
Grupul american Lockheed Martin a primit un contract în valoare de 561,8 milioane de dolari pentru a produce lansatoare mobile de rachete HIMARS destinate pentru Bahrain, Polonia şi România, a informat luni Departamentul american al Apărării într-un comunicat de presă.

Lansatoarele mobile de rachete HIMARS (acronim pentru High Mobility Artillery Rocket System), produse de firma americană Lockheed Martin, au o rază de acţiune de 70 până la 300 de kilometri şi sunt folosite în prezent de Statele Unite şi de alte 18 ţări.

Departamentul american al Apărării a precizat că lucrările de asamblare urmează să fie finalizate până la data de 30 iunie 2022 la mai multe uzine Lockheed din SUA.

Citește și NATO a instalat sistemul THAAD la Deveselu

În luna august 2018, Lockheed Martin a primit un contract în valoare de 218 milioane euro pentru a livra României un număr de 18 lansatoare de rachete HIMARS. Vânzarea de lansatoare de rachete HIMARS către România a fost aprobată de Departamentul de Stat al SUA în luna august 2017.

Achiziţia sistemului HIMARS face parte dintre cele opt programe esenţiale prevăzute în Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026, pentru care Parlamentul a transmis, în luna mai, aprobarea prealabilă de iniţiere a procedurilor de atribuire a contractelor aferente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel