Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
”Sunt 531 de companii care, în această perioadă, și-au făcut stocuri de panouri fotovoltaice, de invertoare. Mai mult, au angajat oameni. Gândiți-vă că fiecare din aceste companii a angajat cel puțin patru oameni, adică minim două echipe pentru instalații. Patru oameni înmulțit cu aceste 531 de companii înseamnă câteva mii de locuri de muncă. Și care astăzi sunt undeva în aer”, a spus Laurențiu Neculaescu.
Toată lumea se ferește
Președintele AFM este de părere că, deocamdată, ”lucrurile ar trebui să se desfășoare în modul normal și firesc. Așteptăm decizia Înaltei Curți. Dacă Înalta Curte spune că AFM-ul are dreptate și că a fost o eroare a instanței de la Oradea, atunci, cu siguranță, AFM-ul va face demersurile necesare”, a dat asigurări interlocutorul jurnalistului Bogdan Chirieac care a constatat, printre altele, că nu a văzut, în legătură cu acest Program fotovoltaice, blocat din cauza unui dosar, practic, reacții la nivel înalt, toată lumea se ferește. Iar asta în condițiile în care firmele acelea pierd bani, pentru că au angajat oameni, dobânda la bancă, pentru că unii au luat împrumuturi pentru a depune garanția...
90.000 de oameni nu știu ce să facă
”Într-adevăr, au depus garanții și ei plătesc un comision lunar pentru emiterea unei scrisori de garanție, iar în cele aproape două luni de când Programul a fost blocat, ei au plătit comisioane degeaba către bănci. Pentru că nu au putut să instaleze, nu au putut să facă absolut nimic. Și sunt, astăzi, într-o situație extrem de incertă”, a venit în completare Laurențiu Neculaescu, adăugând că singura cale de atac este recurs la Înalta Curte, folosită deja de Administrația Fondului de Mediu, a depus recursul la Înalta Curte în aceeași săptămână din care am primit decizia Curții de Apel. Acum așteptăm răspunsul de la Înalta Curte și sperăm să fie cât mai scurt, cât mai aproape de ziua în care vorbim, să știm, într-adevăr ce avem de făcut. Dacă noi am greșit sau dacă a greșit instanța de la Oradea. Astfel încât, cei 90.000 de oameni nu știu, în momentul de față, dacă mai sunt sau nu valabile finanțările”, a arătat Laurențiu Neculaescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
Revolut lansează o nouă...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...