Lege pentru acordarea în mod gratuit de măști pentru fiecare român
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Purtarea măștilor va deveni obligatorie
Purtarea măștilor va deveni obligatorie
La Camera Deputaților a fost depusă o prompunere legislativă care prevede acordarea a câte 30 de măști pentru fiecare cetățean în condițiile în care, teoretic, de la 15 mai purtarea acestora devine obligatorie, în spațiile închise.

În expunerea de motive a acestei inițiative se spune că nu toți cetățenii țării dispun de resurse pentru a achiziționa măști mai ales în condițiile în care purtarea acestora va deveni obligatorie.

Propunerea legislativă prevede acordarea ”de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020”.

Doi mari retaileri forțează ieftinirea măștilor chirurgicale

Mai departe, propunerea legislativă prevede ca Ministerul Sănătății să achiziționeze aceste măști prin intermediul UNIFARM.

Banii cu care aceste măști se vor achiziționa vor fi asigurați de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm S.A.

Distribuirea măștilor se va face de către compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.

”Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit”, se spune în inițiativa legislativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel