Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
Florin Cîțu a declarat miercuri dimineață că Legea offshore este primul subiect pe ordinea de zi a ședinței coaliției. Întrebat ce formă are aceasta, președitnele Senatului a spus: ”Vom vedea!”
Elena Cristian expllica marți într-o emisiune tv că: "S-a discutat mult, promisiunile sunt de 2-3 de ani, despre faptul că această lege ne-ar asigura independenţă energetică. Dar trebuie să vedem proiectul în forma finală, pentru că totul este cu dus întors. Eu mă aşteptam ca discuţiile despre lege să fie în spaţiul public, să fie transparenţă decizională”.
Redactorul șef al DCBusiness a mai spus că: ”De doi ani se discută de modificări la această lege. Eu nu cred că putem vorbi de independenţă energetică într-o singură lege. Cred că trebuie să existe un plan pe termen lung, plan care nu există la noi. Toate ţările şi-au făcut strategii, ştiu ce vor face în următorii 2-3-5 ani, doar noi facem în spatele uşilor închise, nu ştim ce va ieşi. Cred că e nevoie de ceva mai mult pentru independenţă energetică, pentru o stabilizare a preţului la gaze şi energie şi pentru o strategie pe termen lung", a conchis Elena Cristian, la România TV și preluat de DCNews.
Citește și: Gazele naturale din Marea Neagră, în pericol? Iulian Iancu: Ar izbucni un război între NATO și Rusia
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, declara marţi, la Buzău, că Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, ar putea fi discutată miercuri în cadrul coaliţiei, menţionând că aceasta este foarte aproape de aprobare.
"Cred că mâine la coaliţie este primul punct pe ordinea de zi. La şedinţa precedentă am cerut câteva clarificări de la ministrul Energiei. Mâine, la şedinţa de coaliţie, dacă aceste clarificări sunt aprobate de toţi membrii coaliţiei, Legea offshore poate să fie aprobată în Guvern şi să meargă în Parlamentul României pentru aprobare. Deci, suntem foarte, foarte aproape de Legea offshore", a afirmat Cîţu.
Acesta a spus că legea este foarte importantă, pentru că ar ajuta producţia de gaze, existând companii care pot începe imediat exploatarea.
"Ea este importantă, pentru că sunt deja câteva companii care vor putea să extragă gaz imediat din Marea Neagră. Proiectul Romgaz mai durează, dar sunt alte companii care sunt gata şi ar ajuta producţia de gaze. De aceea este foarte important să avem această Lege offshore foarte, foarte rapid", a subliniat fostul premier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...