Prețuri de chilipir pentru obiecte de lux. Franța scoate la licitație obiecte de contrabandă
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Obiecte de lux, bijuterii create de mari designeri de moda se vând cu prețuri de chilipir
Obiecte de lux, bijuterii create de mari designeri de moda se vând cu prețuri de chilipir
Franța scoate la licitație o colecție de bunuri de lux confiscate, inclusiv genți de lux și o pereche de ceasuri Rolex, care ar putea strânge în total cel puțin 700.000 de euro. 

Obiectele, confiscate de vameșii francezi ca fiind de contrabandă, vor fi scoase la licitație vineri la Paris și includ un Rolex Sky-Dweller din aur alb, estimat să ajungă la o sumă cuprinsă între 15.000 și 25.000 de euro, potrivit site-ului de licitații. 

Această sumă este cu mult sub prețurile actuale de piață pentru referința Rolex, care se situează în medie la aproximativ 40.000 de euro, potrivit WatchCharts, un site care reunește prețurile online pentru ceasurile second-hand.

Licitația prezintă, de asemenea, un Rolex GMT Master II cu lunetă neagră și albastră, cunoscut în mod obișnuit sub numele de modelul Batman. Estimarea licitației pentru acest ceas, care permite purtătorului să urmărească diferite fusuri orare, este cuprinsă între 4.000 și 6.000 de euro, ceea ce este, din nou, semnificativ sub prețurile medii de pe piața de revânzare.

Cu toate acestea, licitațiile pot genera prețuri mult mai mari în ziua vânzării, în special atunci când există un interes serios din partea ofertanților.

AICI lista completă și prețurile obiectelor scoase la licitație

Bunuri prețioase

"Statul nu va vinde ieftin aceste active prețioase", a declarat Alain Caumeil, care supervizează vânzarea pentru ministerul francez de finanțe. Peste 3.000 de persoane s-au înscris deja pentru a participa la licitație online, iar 700 intenționează să participe în persoană, ceea ce sporește încrederea că unele obiecte vor ajunge probabil la prețuri mai mari decât cele estimate, a spus el.

În total, aproximativ 350 de loturi vor fi oferite de casa de licitații franceză Drouot, inclusiv mașini, adidași, lingouri de platină și o geantă Birkin de la Hermes, mărimea 40, din piele Clemence Taurillon cu cusături albe, închizători și închizătoare din metal argintat, cu un preț de pornire de 4.500 de euro. Această versiune într-un butic din Paris costă în prezent 9.750 de euro, a precizat un reprezentant al mărcii de lux.

Citește și:

Luxul se scumpește și mai mult. Birkin anunță un salt spectaculos al prețurilor

O geantă Birkin va costa mult mai mult anul viitor, a anunțat Hermes International, care a dat noi semne de imunitate relativă a industriei bunurilor de lux la criza costului vieții.

Compania franceză plănuiește să majoreze prețurile la nivel mondial între 5% și 10% în ianuarie. Acest lucru se compară cu o creștere medie de aproximativ 4% în acest an, a declarat directorul financiar al Hermes, Eric du Halgouet, reporterilor în cadrul unei convorbiri telefonice după ce compania a înregistrat vânzări care au depășit estimările. În anii anteriori, majorarea a fost de obicei de aproximativ 2%, a adăugat el.

Un Birkin 25 din piele Togo costă în prezent 7.400 de euro (7.242 de dolari) în Franța, a arătat o purtătoare de cuvânt. O creștere de 10% ar ridica acest preț la 8.140 de euro, deși Hermes nu a precizat cu cât vor fi majorate prețurile în această țară. 

"Percepția deținerii de Hermes ca investiție și ca semn de prosperitate este în creștere", a declarat Deborah Aitken, analist la Bloomberg Intelligence, ceea ce oferă companiei "o flexibilitate suplimentară" atunci când vine vorba de prețuri.

Hermes își menține puterea de stabilire a prețurilor pentru că cumpărătorii bogați încă fac risipă de bunuri de lux, chiar și în condițiile în care bugetele gospodăriilor sunt reduse din cauza costurilor mai mari ale energiei și a inflației. Compania a declarat joi că veniturile au crescut cu 24%, la 3,1 miliarde de euro în al treilea trimestru, excluzând fluctuațiile valutare.

Avansul a fost cu mult peste estimările analiștilor, iar acțiunile Hermes au crescut cu până la 4,3% la Paris.

"Pentru moment, nu avem semne de încetinire pe niciuna dintre piețele noastre", a declarat Du Halgouet. Hermes plănuiește să angajeze încă 800 de lucrători în a doua jumătate, aproximativ același număr ca în prima jumătate, a declarat o purtătoare de cuvânt. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel