Lider mondial la cheltuielile sociale publice. Peste SUA sau Germania la sănătate
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cheltuielile sociale publice au reprezentat anul trecut 31,2% din PIB-ul Franţei, aceasta fiind statul care cheltuie cel mai mult pe acest segment, dintre cele bogate.


Franţa ocupă primul loc într-un clasament realizat de OECD, la fel ca în anii trecuți, devansând Belgia (28,9% din PIB) şi Finlanda (28,7% din PIB). Astfel, francezii se situează mult peste media celor 36 state membre ale OECD, unde anul trecut cheltuielile sociale publice au reprezentat, în medie, 20,1% din PIB.

La polul opus al clasamentului în rândul statelor din OECD se situează Coreea de Sud (unde cheltuielile sociale publice au reprezentat anul trecut 11,1% din PIB), Chile (10,9%) şi Mexic (7,5%).

Citește:Franţa se dotează cu un supercomputer. Preţ astronomic

Franţa se evidenţiază în primul rând la capitolul sănătate publică, pentru care alocă cea mai importantă parte din PIB, 8,8% în anul 2015, înaintea SUA şi Germaniei.DE exemplu, România alocă doar 5.1% din PIB.

În schimb, când vine vorba de cheltuielile pentru pensii (13,9% din PIB în PIB), Franţa se situează pe locul al treilea, după Grecia şi Italia. De asemenea, Franţa se situează pe locul şapte în ceea ce priveşte susţinerea populaţiei aptă de muncă (alocaţii de şomaj, incapacitate, alocaţii familiale), cu 5,4% din PIB în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel