Subvenția la energie. Ministrul Virgil Popescu a făcut un anunț important
Ministrul Energiei, Virgil...
"Opţiunea de plată cu bitcoin se apropie", a declarat Risch, fără a preciza intervalul de timp.
Risch, care este şi ministru de Finanţe în Liechtenstein, a informat că ţara intenţionează să accepte depozite în bitcoin şi schimbarea lor imediată în franci elveţieni, moneda naţională din Liechtenstein.
Premierul a explicat că nu există niciun plan pentru riscuri ridicate cu banii statului dar a adăugat că este deschis în viitor la investirea rezervelor de stat în bitcoin.
Rezervele de stat, care sunt în principal investite pe piaţa de capital, se ridică în prezent la 2,23 miliarde de franci elveţieni (2,51 miliarde de dolari), a informat Handelsblatt, citând declaraţia ministrului de Finanţe.
"Criptomonedele ca bitcoin sunt încă prea riscante, dar această evaluare se poate schimba, desigur", a declarat Risch.
Țara europeană unde lalelele și bitcoinul formează ... perechea perfectă
Lalelele și cea mai populară monedă virtuală, bitcoin, au fost asociate cu bule financiare, dar într-o seră uriașă de lângă Amsterdam, olandezii au găsit acum o modalitate de a le pune la treabă împreună.
În seră, inginerul Bert de Groot inspectează cele șase servere bitcoin care efectuează calcule complexe pentru a genera criptomoneda, făcând multă gălăgie, dar eliberând și multă căldură, atât de necesară gingașelor flori să se dezvolte. O modalitate prin care fermierii olandezi își reduc dependența de gazul naturale, al cărui preț a crescut vertiginos după ce Rusia a invadat Ucraina.
Cu o diferență de 20°C între aerul care intră și cel care iese din instalții, temperatura atinge nivelul ideal pentru cultivarea lalelelor și uscarea bulbilor. La rândul lor, serverele sunt alimentate de panouri solare amplasate pe acoperiș, ceea ce reduce atât costurile energetice ridicate ale mineritului de bitcoin, cât și impactul asupra mediului înconjurător.
Între timp, cultivatorii de lalele și compania lui Bert de Groot, Bitcoin Brabant, câștigă de pe urma criptomonedei, care continuă să atragă investitori în ciuda recentei prăbușiri a pieței.
Tulipmania
Filozoful Nassim Nicholas Taleb - care a dezvoltat teoria "lebedei negre", conform căreia un eveniment imprevizibil are consecințe uriase - a comparat bitcoin cu "Tulipmania" din Olanda. Dragostea olandezilor pentru lalele a dus la prima prăbușire a pieței bursiere în secolul al XVII-lea, când speculațiile privind valoarea bulbilor antrenat o creștere vertiginoasă a prețurilor, urmată de o scădere la fel de spectaculoasă, dar foarte dureroasă pentru mulți.
La apogeul bulei financiare, prețul unui singur bulb era de peste 100 de ori mai mare decât venitul mediu anual al unui olandez la acea vreme. Când s-a spart însă, în 1637, multe bănci au dat faliment și foarte mulți oameni i-au pierdut economiile. .
Danielle Koning, în vârstă de 37 de ani, cultivator de flori și proprietar de fermă, salută combinația dintre lalele și bitcoin, în ciuda istoriei lor tumultoase. "Credem că, prin acest mod de a ne încălzi sera, dar și de a câștiga bitcoin, avem o situație în care toți avem de câștigat", a declarat ea pentru AFP.
La aproape patru secole de la criză, Olanda este cel mai mare producător de lalele din lume și al doilea mare exportator de produse agricole, după SUA. O mare parte din cultură este cultivată sub sticlă. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ministrul Energiei, Virgil...
Este vorba despre o piatră...
Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...
Gigantul american Google a...
În timp în Germania, preţurile...
Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...
Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...
Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...
Activitatea la metroul...
Profesorul Mircea Coșea se...
Pepsi a avut o prezență...
Conform unui comunicat al...
Prețul carburanților urcă la...
Institutul Naţional de...
Autoritatea Națională Sanitară...
Petrolul brut se îndrepta spre...
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...
Lira sterlină a crescut joi...
Ministerul Investițiilor și...
Cele mai importante știri la...
Kim Kardashian a participat, la...
Este important ca toți angajații din sectorul public să...